Истината ни прави свободни

сряда, 4 май 2011 г.

Запознайте се с Борис, 15-годишен блогър от Кюстендил!

Здравейте, господин Грънчаров,

Искам ако можете да публикувате и моя блог като връзка към Вашите.

С поздрав: Борис

Здравейте, Борис,

Сложих линк към Вашия блог в списъка с блогове в моя блог. Така че когато публикувате нещо, веднага ще мога да го забележа. Ако искате да сложите реклама в блога си на философското списание ИДЕИ, кажете, ще Ви пратя кода. Прочее, Вие досега срещали ли сте това списание в Кюстендил? Да Ви попитам, понеже ме интересува стигнало ли е дотам...

Благодаря Ви, г-н Грънчаров,

Ако може на "ти", тъй като съм само на 15 г. Ще прощавате, че Ви написах първоначалното писмо на латиница, то е защото много бързах. В училище всяко междучасие влизам в кабинета и си оправям сайта!

Та да, знам Ви много добре. Следя го даже Ви рекламирам книгите в станция "философия". Обърнах внимание, че сте учител по философия и етика. Мой роднина е доцент по същото. Казва се Л.П. (също той е свещенник и мой духовен отец, тъй като съм православен и, прочее, много вярващ). Забелязах, че и вие сте вярващ, така че се радвам, че си писах с Вас!

Ще Ви помоля, тъй като Вашият сайт е много популярен, да пратите на всички Ваши приятели в сайта линк към моя сайт. Благодаря Ви и ако искате влезте в станциите, и в станция "За мен".

Относно въпроса ти - има ли списание "ИДЕИ" в град Кюстендил - не зная. Срещал съм по вестниците - не списанията за Англел Грънчалов, но си мислех, че е онзи "Елтимир" от Враца дето има сайт в юкос. Ще проверя, ако има ще си купя и ще ти кажа!

С поздрав: Борис

Здравей, Борис,

Благодаря, че ми отговаряш на писмото! Също така ще съм ти много благодарен ако наистина провериш в някоя и друга книжарница идвало ли е до този момент в Кюстендил философското списание ИДЕИ. С този Ангел Грънчаров от Враца (той всъщност е от Ботевград), който се зове "Елтимир", просто ни съвпадат имената и фамилиите, иначе нямаме нищо общо. Понякога ме бъркат с него, поради което такива хора имат съвсем невярна представа за моята личност. Както и да е.

Радвам се, че установихме контакт. Ще направя максималното, което ми е по силите, за да рекламирам твоя блог. Много е интересно това, че сред младите у нас има вече такива умни и търсещи истината младежи като теб. Аз винаги съм вярвал, че спасението на България е в ония, които са се родили в условията на свобода, т.е. в родените след 1989 година. Такъв, примерно, е и моят син. Само ония, които не знаят що е несвобода или що е комунизъм, и които никога не са ги преживели, могат да бъдат истински пълноценни и неувредени, т.е. свободни и достойни личности. Поразените от вируса на несвободата и на комунизма аз ги наричам "комуноиди". И такива могат да се променят толкова, колкото бетонът може да се преобрази в плодородна почва.

А това, че си млад човек, вярващ в Бога, т.е. че не си нихилист, е страхотно и много вълнуващо. Именно млади хора, имащи отношение към духовното, могат да станат носители на онова богато и одухотворено съзнание, което е така нужно на страната и на народа ни днес.

Ами това е засега, пиши когато има нещо, идвай в блога ми, коментирай. За мен е удоволствие да участвам в разговори с мислещи млади хора.

С поздрав: Ангел Грънчаров

П.П. Прочее, подведох се и Ви написах писмото на "ти", което не е правилно. Смятам, че когато едната страна говори на "вие" и другата трябва да го спазва, иначе всичко се разваля. Това, че сте на 15 години не води до това да не сте личност, достойна за уважение. Тъй че извинявайте, че Ви писах писмото, обръщайки се на "ти".

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ