Истината ни прави свободни

понеделник, 23 май 2011 г.

Извънреден брой на в-к ГРАЖДАНИНЪ, посветен на 24 май

Днес, в навечерието на Празника, ми хрумна да събера всичко, що съм писал и публикувал напоследък в блога си за образованието, културата, за проблемите около сп. ИДЕИ и пр., и да издам един извънреден брой на в-к ГРАЖДАНИНЪ, посветен на 24 май. Речено-сторено, започнах да изваждам и редя съответните публикации, ала възникна проблем: ами те са толкова много, как да вместя всичко? Оказа се, че е невъзможно, а на мен ми се искаше да подбера най-стойностното поне от последната година, т.е. за периода 24 май 2010 г. до днес.

Накрая се принудих да направя следното: публикациите, които са най-актуални, т.е. от последните два месеца, ще ги включа в този извънреден брой на вестника, а пък всички публикации в тази, предимно в образователната област, появили се след излизането на книгата ми ИДЕИ ЗА ЕДНА НОВА ФИЛОСОФИЯ И СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ, ще ги подредя в отделен сборник, който може да се превърне, след работа по него, в том втори на същата тази книга. Ето че си отворих достатъчно работа около празника, но какво да се прави, такава явно ми е била съдбата.

Тъй че очаквайте излизането на двете издания, това ще стане съвсем скоро. И в онлайн-вариант, и в книжен вариант, по своя си обичай, ще ги издам. Ако някой иска да си ги поръча, моля, да заповяда.

А иначе желая хубав празник на всички!

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ