Истината ни прави свободни

вторник, 21 февруари 2012 г.

Клакьори и подлизурковци циркулират из медиите за да хвалят новия закон за образованието

Милен Цветков тази вечер в предаването си беше поканил някаква "психолингнистка" да прави нескривана апологетика на най-новия проект за нов фундаментален и революционен закон за училищното образование. Той се опита да и опонира малко, колкото за кумова срама, щото в един момент хвалебствията на пламенната г-жа бяха вече неприлични; милата говореше с нескриван комсомолски плам. Както и да е, мина предаването, а моя милост се ядоса и рече да напише във Фейсбук-страницата на ЧАСЪТ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ кратък коментар; речено-сторено, ето какво написах там:

Г-н Цветков, поканете по темата за новия закон за училищното образование сведущи хора, а не клакьори като госпожата; поканете учители, поканете активисти на Движението за либерализиране на образованието в България, накрая, няма да е, предполагам, непростим грях да поканите и мен като автор на книгата ИДЕИ ЗА ЕДНА НОВА ФИЛОСОФИЯ И СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ.

Прочее, ето един факт, който говори много: през 1994 година създадох Център за развитие на личността; изминаха толкова години и ето, сега в този проект, Министерството предлага да се създадат такива центрове; и други неща са откраднали от моята книга, ала са ги изопачили до неузнаваемост.

Тъй че, колкото и нескромно да звучи, поканете сведущи хора, имащи реална преценка за проблемите в образованието, които са работили и работят в тази деликатна сфера на духовен живот; а Вие сте поканили една "психолингвистка"... леле, мале! Защо всяка тема, дори и такава сериозна тема като образованието на децата ни в Отечеството ни трябва да бъде представяна като обилно бива поливана в жълта светлина и боя?!

Та тая госпожа не се спря да хвали Министерството! Явно е хвърлила око на някоя службица, или пък, и това е възможно, е получила пари, за да циркулира в медиите и да хвали закона; и хвалейки закона, да приспива общественото мнение; съвсем няма да се учудя ако това правителство прибягва и до такива подли начини за манипулация на общественото мнение...


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ