Истината ни прави свободни

събота, 3 март 2012 г.

Излезе книгата "Преживяното в ерата на комунизма", предназначена за тия, дето не познават истинското му лице

Прочее, който желае да си поръча тази книжка (152 стр.), би могъл да го стори като пише на моя имейл, който се намира в КОНТАКТИ на блога ми. Цената, понеже тиражът е бутиков, е 6.00 лева, толкова, колкото струват производствените разходи на такава книжка в малък тираж. Авторът не ще никакво възнаграждение за труда си, т.е. подарява стойността на труда си на своите евентуални читатели, които, предполага се, могат да бъдат предимно млади хора, тъй като тъкмо за младите и написах книгата си.

Написах я за тях, тъй като точно те нищичко не знаят за истинското лице на комунизма, а са принудени да слушат отвсякъде само всякакви меланхолично-носталгични лъжи, басни, приказки, митове и простотии за "прекрасния" и "светъл" комунизъм, в който се живяло като в "несвършващ празник". Несвършващият кошмар, какъвто беше всъщност комунизмът, безочливите лъжци без капчица свян представят за някакъв несвършващ празник. Аз пък не ща да лъжа младите за нищо и затова описах всичко точно така, както наистина съм го преживял. И както се е врязало в съзнанието ми...

СЪДЪРЖАНИЕ:

ПРЕДГОВОР
Духът на свободата и недостойнството
За какво жалят и за какво мечтаят българите и европейците
Какво ли щеше да стане с мен ако комунизмът у нас даже не беше помръднал да си иде?
Фрагменти от преживяното в ранното ми детство
Щрихи от родовата ми история
Корените и стволът на моя род
За скъпите ни хора – и за родината на душите ни
Пролетна импресия за цъфнали сливи, баби и врабчета
Най-важното жизнено дело на човека в онова време
Как оцелях в училището-казарма
Какво е да си "бригадир", или робският труд при социализмо-комунизъма
Цялата истина за комунизма трябва да излезе наяве!
"Здравеопазването" – пръв помощник на жестоката машина за убиване, наречена социализмо-комунизъм
Една странна, много чудна, направо почти мистична история
Разкаянието на един набеден мошеник, снабдено с призив за повече доброта
За да се възрадвате, първом полюбете свободата
За личностите в живота ми – с любов!


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ