Истината ни прави свободни

четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Един отзив по Новото отворено писмо до г-жа Министърката на образованието и науката

По публикацията Ново Отворено писмо до г-жа Министърката на образованието и науката сега откривам, че има един коментар, който заслужава по-голямо внимание; с оглед да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ го публикувам отделно:

За втори път, след първото му опознавателно прочитане препрочитам този текст, и го намирам не само за "брилянтен" и не само в първия му абзац, каквото е учудващото, странното и неприемливото за мен негово "намиране" от цитирания коментиращ, а възхитително, възхищаващо и то, защото: ТОЧНО, ПРАВИЛНО И СИЛНО и с ФИЛОСОФСКАТА ПЪЛНОТА, и с ПИСАТЕЛСКАТА ИЗРАЗИТЕЛНОСТ, свойствени за автора му - е написан целият ТОЗИ ТЕКСТ.

ТЕКСТ - само с една-единствена сгрешена буквичка в думичката му "дрУги", която е следвало да бъде навярно "дрАги", макар и да подозирам, че и този път по Фройд грешката да е МНОГО ПРАВИЛНА, и, че горкото дяволче, което се е опитало да ни избудалка и да ни издяволува с нея, самото то да е нещичко множко сгрешило, та, според мнението ми, неговият тартор би следвало да го строи и да си го накаже, но за какво ли да им се месим и да ги напътстваме тези дяволи и осветяваме в техните пъклени и дяволски намерения, замисли и действия, нека си осветяваме точно, правилно, истинно, а в крайна сметка: ДЕЙСТВЕНО и ЕФЕКТИВНО нашите си ДРУГИ, А НЕ ДРАГИ, БЕ, ДЯВОЛИТЕ-АДМИНИСТРАТОРИ, та белким си ги оправим, нали така, г-жо Министър на образованието, не мислите ли!

Ето защо и аз, гражданинът Владимир Петков-Трашов, очаквам, че първо - много внимателно ще прочетете: ЧУДЕСНИЯ ТЕКСТ на ФИЛОСОФА-УЧИТЕЛ Ангел Грънчаров, защото той прави това - осветява точно, правилно и истинно една засегнала го незаслужено, недопустимо и неадекватно административна... небрежност, незагриженост, глупост, безразличие, неразумност и в крайна сметка очевидна служебна недостатъчност.

Текст, към който се присъединявам ИЗЦЯЛО и БЕЗРЕЗЕРВНО, надявайки се и да го препрочетете за да вникнете още по-дълбоко от мен, обикновения гражданин в неговото истинно, богато на смисли и правилно целенасочено съдържание - за да вземете адекватното си, така просветено от същия, повтарям го с удоволствие: ЧУДЕСЕН ТЕКСТ и затова смислено, разумно, основателно и справедливо решение по него, а защо не - и: РЕШЕНИЯ.

Така, както очакваме такива да започнат най-после да ни се случват и на нас - българите, както това е ставало, а става и сега в нормалните европейски, а вече в колко и азитски ли не щеш, и от други континенти и места - държави.

В противен, обратният случай, основателно подозиран от мен, че ще ни се сбъдне отново на нас обикновените българи и на не съвсем обикновения Ангел Грънчаров (ако схващате върху какво акцентирам и към какво насочвам високо-административното Ви внимание), г-жо Министър на образованието, а той е, че няма да дочакаме от Вас този АДЕКВАТЕН, НОРМАЛЕН, СМИСЛЕН, РАЗУМЕН И СПРАВЕДЛИВ ОТГОВОР, считам, че не би следвало да имате НИКАКВИ ОСНОВАНИЯ да ми и да ни се и сърдите, загдето искахме, искаме и ще продължаваме да искаме оставката Ви, заедно с оставката на правителство, което не ни представлява и което НЕ НИ ВЪРШИ РАБОТАТА, защото е избрано и назначено, известно от кого, точно за да не я и върши.

Дано подозрението ми е сбъркано... ама не ми се вярва, а Чоджум...

2013.10.14г. Владимир Петков-Трашов


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.   Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ