Истината ни прави свободни

понеделник, 6 април 2015 г.

Насладете се на един сякаш неръкотворен бисер на изящната подлизурска публицистика

В стила на все онази същата "социалистическа пропаганда и агитация на неописуемите успехи" в прослава на "тъй мъдрото ръководство", която се вихри на сайта на ПГЕЕ-Пловдив откривам истински шедьовър, на който ви предлагам да се насладите изцяло. Любопитен щрих е, че в този тъй лицемерно написан панегирик присъства на активиста на БСП проф. Никола Балабанов, бивш ректор на ПУ "Паисий Хилендарски", който навремето има титаничната заслуга да уволни моя милост от това учебно заведение - където съм работил като асистент по философия в периода 1985-1992 г.; аз лично не знаех за тъй тесните партийно-политически връзки на настоящето ръководство на ПГЕЕ-Пловдив с моя екзекутор, а ви е известно, че това същото настояще ръководство на ПГЕЕ-Пловдив в последните години осъществи епохална по характера си кампания по моето дискредитиране като личност, като преподавател и като обществена фигура, завършила с второто в живота и в кариерата ми уволнение от работа като преподавател по философия; виждате, пъзелът се нарежда доста добре. Както и да е, насладете се на този сякаш неръкотворен бисер на изящната подлизурска публицистика:




ДА ДОСТИГНЕШ ЗВЕЗДИТЕ


На 26 февруари 2015 година в Ритуалната зала на Професионална гимназия по електротехника и електроника – Пловдив се състоя Празник на физиката и астрономията под надслов „ДА ДОСТИГНЕШ ЗВЕЗДИТЕ”, с който официално се закриха дейностите, свързани с 2014 – ГОДИНАТА НА ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ.
В събитието взеха участие ученици с изявени способности по физика от 9., 10. и 11. клас на ПГЕЕ – Пловдив. Присъствието на професор Никола Балабанов, на декана на Факултета по Физика в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” – доцент доктор Желязка Райкова, както и на абсолвенти от специалност Физика, привнесе атмосфера на академичност, каквато участниците в празника безспорно заслужаваха. Сред почетните гости бяха и госпожа Стоянка Анастасова – директор на ПГЕЕ – Пловдив, помощник-директорите инж. Камелия Стоянова и инж. Елена Динчийска и преподаватели от гимназията.
Официалното тържество се състоя по повод връчването на плакетите на призьорите и грамотите на всички, взели участие в Националния конкурс за рисунка и есе, посветени на гениалния италиански учен Галилео Галилей.
Събитието откри госпожа Стоянка Анастасова, която изрази своето задоволство и вълнение, че учениците на ПГЕЕ – Пловдив са любознателни и талантливи, че проявяват своите способности и представят достойно себе си и училището на национални форуми с научна значимост.
zvezdite1zvezdite2
Инженер физик Ганка Лавчева – организатор на дейностите, свързани с честването на Галилей, и събитието, поздрави участниците и гостите като отбеляза, че усилията, които нашите ученици полагат, съвсем заслужено са впечатлили членовете на академичната комисия, оценила творбите им.
zvezdite3zvezdite4
Началото поставиха авторите на рисунки на тема „Галилей и телескопът” – Иван Чучулски от 11. Д клас и Хрисимир Георгиев от 9. Д клас. И двамата споделиха, че Галилей ги е вдъхновил именно с неуморимия си дух и желание да проучи нощното небе и с подобренията на телескопа, от които се ползват учените и до днес.
(Прочети ДО КРАЯ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Ашколсун! Браво на другарката по физика! За един ден изгря като звезда, събра точки за атестация, получи шефска благодарност пожизнено! Ето такова мероприятие се иска от кадърните даскали, а не някви си там иновации и реформи. Всичко така добре си мина, както си е от време оно! И даскалката се осигури, и шефката си възвърна авторитета, щото оня Грънчо некадърен още се опитва да го разруши! Лека-полека, училището си връща авторитета, ей на, нали ще прочетат в сайта на училището, дето всички го четат, не като разни там блогове! Абе толкова добре си работи системата, чак отново се наложи събиране, да се успокоим че в училището всичко е наред, да хапнем, да пийнем, да се видим пак след тая блестяща победа по съдилищата, нашия любим колектив, да помислим как да смачкаме главата на Грънчаров!Така приповдигнато го отрази литературката, така всичко се нареди, много пОказно мина, значи! И учениците доволни- на всеки присъствал по едно, две-три подаръчета, добре са усвоили как да се справят в живота при настоящите условия. И Герб доволни, и бесепето доволно, че пак го канят навсякъде- и прошка няма за ония, дето са се репчили и изобщо колко хубаво си е всичко, ако не се намери някой да пречи в сплотените колективи, да иска напористо всичко да се променя барабар с учителите! Който иска да променя нашта така хитро нагласена, адаптирана към условията система- вън от систйемата, амчи кък, кво си мисли тоя, задружно ще смачкаме главата на змията, никви промени, само ако са спуснати от наште хора от горе шъ съ подчиняваме! Да живее Галилео, само че, между нас казано, да спрем земята да се върти, мама му стара, още по добре ще станем!
Мария

Петър Молов каза...

Господин Грънчаров,

Искам само да ви споделя, че публикувайки директно статии или какъвто и да е материал от сайта на училището, Вие пряко нарушавате закона Creative Commons - http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

Ето Ви линк да видите какви са условията за използвне на материал от сайта. При такива ситуации училището може да се обърне към съда и вероятността да спечели дело е много голяма. Вижте също и сайта им, всичко е поставено, но може би не сте го видял? Приятен де, без лоши чувства.

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Моллов, Вие сте адвокат на училището, правилно ли Ви разбирам? Ако е така, можете да кажете на ръководството на училището да завежда съдебното дело по този въпрос, ще се видим в съда, желая Ви успех! :-)

Абонамент за списание ИДЕИ