Истината ни прави свободни

понеделник, 13 юли 2009 г.

"Кошница за въпроси"

Тук е място, в което можете да поставяте своите въпроси към мен. Относно замисъла вижте това: Смяна на стратегията за правене на блог. Основното е:

В "кошницата за въпроси" всеки посетител на блога може да поставя своите въпроси. Всякакви въпроси ми е интересно да получавам. Задавайте въпроси от всякакво естество, стига да ви интересуват: човешки, психологически, философски, нравствени, политически, абсолютно всякакви. Аз ще се постарая да отговоря на абсолютно всички въпроси. Ще отговарям публично; а пък ако някой иска само на него да отговоря, ще се съобразя с желанието му. Смятам, че това е добър начин за подсилване на диалогичността на блога - и за повишаване на качеството му. А също и на полезността му.

12 коментара:

Unknown каза...

Господин Грънчаров,

наблюдавам напоследък, че дейци от БСП правят следните изказвания: "Кризата не трябва да е оправдание за влошаване стандарта на хората. Те не трябва да губят никакви придобивки..." Приблизително това чух от господата Кутев и Пантев( като почетен председател на НС)....

Някакси има, за мен, голямо противоречие между наличието на криза и невлошаването на стандарта! Това освен, че ми звучи популистко, но и ехидна подготовка за НЕОСНОВАТЕЛНА (поне в началото) критика на управлението. Мислите ли, че от БСП си постилат чергата за нападки по проблеми, които всъщност остават от тяхното управление....... . Това би бил доста мръсен номер!

xn6 каза...

Г-н Грънчаров,

Чета тук:

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3886&sectionid=16&id=0000102

"ЕК призна безсилието си за бързи промени в България

Доротея Дачкова

Брюксел за първи път призна безсилието си да постигне чрез натиск бързи резултати в България. "Очакваните дълбоки промени могат да дойдат само отвътре в българското общество", пише Еврокомисията (ЕК) в проектодоклада си, който ще бъде огласен официално идната сряда...."

Това е - ЕС разбра най-сетне за какво иде реч. Сиреч изначалният проблем в България е малко по-различен от тези в другите държави и няма да стане с натиск, а по друг начин. Това го говорихме и говорихме българите, живеещи в чужбина, но уви, друго си е ЕС сам да се убеди, а не от това, което ние казвахме. Както и да е - моля коментирайте (всъщност Вие сте коментирал много пъти подобни явления) "Очакваните дълбоки промени могат да дойдат само отвътре в българското общество".
Възможно ли е това да се случи в скоро време, според Вас? Аз съм голям скептик, защото чета редовно Държавен вестник и не виждам това (което го има напр. в ОВ, BGBl. и т.н.), т.е. което трябва да го има там, за да се имплицира правовата държава. Интересува ме, какво е Вашето мнение за пътя на дълбоките промени отвътре в българското общество.

Благодаря предварително!

ХПБ

ПП. Самите избори показаха ясно, че сценарият от преди 8 години (с леки изменения се задвижва отново). Положителното, че НДСВ приключи завинаги има отрицателна страна, че ГЕРБ е много сходна на него структура и че има вероятност да приключи по подобен начин. Всичко това е губене на ценно време за България в търсене на дясното и европейското... Ето СК не е там, където можеше да бъде... Сигнал достатъчно ясен за тези, които го разбират.

П.Големанова каза...

Г-н Грънчаров,
на мен ужасно ми се иска да участвам в гражданско обединение,което да реагира веднага,когато управляващите се самозабравят.Г-н Бойко например има нужда да бъде смирен в момента и да предложи едно разувно и прозрачно сътрудничеството със сините. Как обаче може да стане това?

Антоанета каза...

Г-н Грънчаров, често посещавам блога ви дори ви харесвах, но след като вашето сито не пусна коментара ми, че смятам идеята ви да отговаряте на въпроси по подобие на сайта на Костов за неоригинална ме отблъснахте и доста се замислих за претенциите да правите "свободна виртуална академия". Що за щуротии!? И моля, не си мислете че съм ..."таваришч" както си мислите явно всеки път когато някой не е на вашето мнение.Жалко!Ако сте демократичен г-н Грънчаров коментарите на статиите ви няма да имат сито, още повече за такива които не съдържат нецензурни думи.Бъдете жив и здрав и дано станете по-критичен към себе си!
Антоанета

Ангел Грънчаров каза...

Г-жо Антоанета, кой Ваш коментар не е минал през "ситото"? И за какво "сито" изобщо става дума? Системата е настроена така, че всеки коментар към публикация, по-стара от 1 ден, се оставя за преглед, и то по една единствена причина: за да мога да обърна внимание на всеки коментар, за да не остане нито един коментар без моето внимание. Това е... а моята идея да отговарям на въпроси не е под влияние на сайта на Костов, но, признавам си, е под влияние на сайта на г-жа Новодворская...

Последните новини каза...

Искам да ми кажи те кой е вълкът и коя е глутницата и тогава ще говори ме за агнето и философията каква наука е.
НЯМА НИЩО ПО-ЛОШО, ОТ НАЙ-ЛОШОТО

Лошото е че вълкът козината си мени, но нрава не, а хубавото е че вълкът няма да стане агне.
Лошото е че вълкът е в глутницата, но действа като единак, а единак вълк не си избира жертвите а само ги мами за да ги привлече и ако има много плячка остава и на глутницата да обере останалата мръвка, а една от жертвите се указа простия Българин. Така че ние и вие сме следващата плячка на единака, но виждам че глутницата наближава и затова искам да ви дам как да се предпазите от вълци те.
Ако нямате оръжие е лошо, използвайте други средства за самозащита, грабва те каквото имате и почвате, като се втурнете наведнъж и гоните зверовете до тогава докато не ги унищожите защото останат ли живи горко Ви е.Само АЗ, АЗ, АЗ, АЗ както казва Бойко ще Ви клопне. Затова че не оставай те след двадесет години да ни довършат

Анонимен каза...

хубаво е човек да разполага с информация, но се убеждавам, че колкото повече човек е информиран, толкова по-страшно продължава да живее.

Къде или Кое е страшното?

Това, че се измъчва като гледа онова, което се случва около него...

Но ВЯРАТА е сериозно нещо и плаши останалото!

пожелавам успехи на автора!

НЕучуден от действителността.

Последните новини каза...

ИСТОРИЯТА ПОМНИ КОМУНИЗМА
ИСТОРИЯТА ПОМНИ КОМУНИЗМА!

В лагерите на смъртта са „въдворявани” от 1949г до 1962г.над 200хиляди души, а жертвите са стотици и то само на дунавския остров.
Ако днешните български политици и български съд не се интересува от това, българката историци рано или късно ще ни зададат този въпрос. Дело №4/90г. е от „мега делата”, който не са завършели и до днес, а историята се помни.
През 1990г. беше образувано дело, което трябваше да заклейми комунизма и жертвите от него.За да не останат забравени жертвите, то ще припомня че в -
ПРОТОКОЛ „А” №101 на ЦК на БКП от 05.04.1962г.е записано името на Тодор
Живков, Антон Югов и Борис Велчев и др.Сегашния прокурор Борис Велчев
носи името на дядо си, нека даде път на дело №4/1990г. да бъде извадено от
скритото му място, а то е с гриф „Строго секретно” от 1994г. от Иван Татарчев.
Делото е срещу управниците извършели зверските убийства на 147 лагеристи.
Дайте шанс за да не остане историята длъжник на такива като мине, една от
жертвите е моя баща. Желю Иванов Желев Бъчваров
Мразя комунизма, но ненавиждам демокрацията в този и път, смърт на комунизма

Последните новини каза...

Господин Гръничаров,
мисля че сте ме разбрали, в дело №4/1990г.което е за убитите 147 лагеристи един от тях е баща ми.Искам от ГУ на архивите при МС да ми дадът досието но не ми го дават а ми пращат докуминт че имадосие, кажете ми каквиждате че ще се оправи дази държава,когато никои не иска да признае гинацита през това време. Аз знам още през 1964г. че прасетата са го изяли, защо сега скриха делото признаха комунистите само гиноцита на българите които баха в СССР.

Unknown каза...

http://maps.google.ca/maps/ms?hl=fr&gl=ca&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=116162358072522783644.000474a6e90468ef69fb0

6te se vklu4ite li...g-n gran4arov..

Анонимен каза...

Здравейте г-н Грънчаров,
Гледах Вашия видеоклип със заглавие: "07. Ценностните основи на моята човечност" - много силно ме впечатли и тогава разбрах, че липсата на ценности е причината защо моят живот е на практика вегетиране в безвремие. Моля Ви ако може да напишете една изчерпателна - доколкото е възможно - статия за това кои са добрите ценности и кои са качествата, които произлизат от тях. От видеото си записах - Истината, Доброто, Свободата. И качествата - честност, доброта, свободолюбие.
Струва ми се, че призоваването към стремеж към абсолютните висши ценности е една от най-ценните роли на истинския философ - какъвто е Сократ.

Ангел Грънчаров каза...

Към последния коментиращ: прочетете ето тази статия Универсалните човешки ценности тя може би ще отговори на поне част от питанията Ви...

Абонамент за списание ИДЕИ