Истината ни прави свободни

сряда, 27 март 2013 г.

Поглед отвътре в Хуманитарната гимназия "Соня Киркова шейк", показващ стила на ръководство на вечната й директорка

Голяма работа е интернет, пък и Фейсбук: писах няколко пъти за случая в Хуманитарната гимназия в Пловдив, известна повече като Гимназия "Харлем шейк", и ето, една дама, която работи в това училище, се свърза с мен и реши да сподели мисли за реалната ситуация вътре в него. Ситуацията вътре в училището, оказва се, е отвратителна, както и може да се предполага. Самият факт, че "учителският колектив" се реши на такава мерзост, подписаха петиция против уволнения от директорката свой колега в подкрепа на самата директорка (!!!), е достатъчно красноречив. Все пак жертвата е този млад учител, да се подкрепя репресията срещу жертвата си е мерзско, е израз на мерзост, говори за крайно гнусен морал. Говоря по принцип. Тъй като вече писах, че този случай не бива да се забравя, че той поставя много и то важни, принципни въпроси относно реалната ситуация в българските училища, решавам в този момент да дам гласност на това, което сподели с мен тази госпожа, работеща в същото това училище. По разбираеми причини запазвам анонимността й. За да не бъде репресирана и тя. Ето какво си казахме:

Г-жа Х. каза: ... Спомням си как Соня Киркова смени бравата на директорската стая, когато Ви назначиха за директор, но писмените назначения от София се бавеха нещо. Тя реши да използва този факт, защото вече беше решила че директорското място й принадлежи. Ако тогава не бяхте отстъпил, то училището щеше да просперира, мен нямаше да ме побърка, че съм... "идеологически диверсант" и сега Христо Данев нямаше да бъде уволнен. Не можем ли нещо да направим?

А между събитията с мен и Христо стои цяла плеяда мислещи и можещи изгонени учители-непослушковци, маса недоволни ученици и родители, гонени с крясъци от "бащината" й директорска стая. В това у-ще като учители работят предимно само изгонени поради некадърност бивши директори и млади социалисти. В това превърна училището "другарката Киркова".

Ангел Грънчаров каза: Да, спомням си. Вие тогава сте работила в същото училище ли?

Г-жа Х. каза: Да, бях тогава в синдиката "Подкрепа", ние не подкрепихме решението й. Но това беше отдавна.

Ангел Грънчаров каза: Вас тя Ви е изгонила от училището или още сте там? Да, аз знам, че там има много "комунистически номенклатури", предимно такива са, нещо като клуб по интереси на БСП е там, другарката Киркова това направи от туй иначе знаменито училище.

Наистина, какво ли може да се направи за да си отиде Киркова от "бащинията" си? Родителите на децата на Данев искат ли й още оставката?

Г-жа Х. каза: През цялото време ме тормозеше, т.е. цели 22 години. А децата събират подписи още, сега са около 600, Данев е мой ученик и колега, нивото на преподаването му е 6, просто е роден за това. За нейните грешки и издевателства мога да напиша няколко тома.

Баща й е полковник и сигурно ченге, зам. директорът е приятел на сина й, та зам.-директорът е обратен и тормози децата и той, всичко там е строено зад нея в две редици!

Ангел Грънчаров каза: Страшна работа! Министърът обаче ми се видя, че сякаш се уплаши, би отбой, не посмя да й иска оставката, защо ли?

Г-жа Х. каза: Там поголовно всички са за гонене, една анкета сред ученици от Министерство ще свърши работа. Министърът "и тако, и вако", какво да прави срещу 61 колектив в подписка-подкрепа?! Пука му на него за извращения и за учене в патриотизъм; дайте да си стоим в БГ, не в Европа!

Ангел Грънчаров каза: Така е, те явно са сплотени както само комунисти могат. Дали не трябва да направим една подписка от страна на пловдивското гражданство с искане да се разследва по-внимателно атмосферата в тази гимназия?!

Г-жа Х. каза: Министърът май искаше с 1 куршум 2 заека, просто се разходи и видя че всички са прави, на МОМН не може да се разчита, а иначе кой да направи това разследване?!

Ангел Грънчаров каза: Сега този скандал с изгонването на Данев е повод да се постави по-общият проблем за това какво става в това училище, що за учители са тия, които се подписаха в подкрепа на репресия срещу свой колега, какво показва това, за какъв морал свидетелства, може ли хора с такъв морал изобщо да бъдат учители, ето такива въпроси се налага да бъдат поставяни според мен.

Г-жа Х. каза: Учениците се страхуват и има защо, родителите, с малки изключения, ще й се подмазват, освен в пресата да изкараме това? Не може тя да лъже Данев, че уж Министерството му искало оставката с факс, министърът разбра, че тя лъже и се бави с наказанието, някои медии вече казаха, че тя въпреки лъжите си остава директор и няма да има за нея наказание; представете си, унищожи бъдещето на училището, лъже и е директор на хуманитарна гимназия! Заслужава си според мен да пуснем гражданска подписка, там ако се разровим много ще замирише.

Ангел Грънчаров каза: Да, лъжкиня да е директор е непростимо, но то, всъщност, нима може комунист да не лъже, комунистите друго освен да лъжат знаят ли изобщо? И да крадат де... Да, трябва да се пише в пресата и в интернет, аз съм готов с каквото мога да помагам. И ще пиша още. Така не бива да се оставят нещата. Защото добре знам едно: отвътре промени в това училище не могат да се инициират, но отвън ако се натисне, чрез медиите, може нещо и да стане.

Г-жа Х. каза: Ще спасим децата някак си, те лъжите не стоят скрити много дълго, тя ще се издънва още, но е много вредна и колкото по-скоро бъде махната от директорския пост, толкова по-добре. Ще мислим по въпроса и дано успеем поне от този върл комунист да се отървем, че много са се нароили, а ние сме малко. Лека вечер!

Ангел Грънчаров каза: Да, така е, лека вечер и на Вас! Да Ви попитам нещо: може ли да използвам фрагменти от разговора ни за да ги публикувам в блога си? Имате ли нещо против? Мога, ако искате, да скрия името Ви, а мога и да го запазя, както предпочитате...

Г-жа Х. каза: Да, използвайте, но скрийте името ми засега, защото тепърва ще започвам битка с нея и ще споделям и с Вас тежките прегрешения от миналото на тази тъпа, но безкрайно хитра жена. Няма да се примиря никога човек, който е компютърно неграмотен, не знае чужди езици, комунист е, да бъде директор на елитно училище и да осакатява морално и психически децата на България. Знае ми всички координати и още не съм готова психически и здравословно да понеса тормоза, който ще ми нанасе ако публикувате името ми. По едно време си записвах нарушенията й, толкова са много, че ги забравям, параноидния й болен мозък ражда само глупости и недомислици. На всеки педагогически съвет преди гласуване казва съзнателно собственото си мнение по разглеждания въпрос и после обявява гласуване, което след секунди прекратява; за всеки случай, да не би някой да е против или да се въздържи. И така, там се раждат смехотворни и срамни решения и недомислици всеки Божи ден. Имате карт бланш да публикувате всичко, казано от мен. Не търся мъст и отмъщение, просто съм взела безстрашието на ума, нестандартното мислене и добрите неща от французите - като либерте, либерте шери!

Ангел Грънчаров каза: Разбирам Ви, благодаря! Бъдете покойна, няма да издам името Ви... Аз днес вече писах по тия въпроси, не зная дали сте го видяла.

Г-жа Х. каза: В момента разговарям с Христо Данев, искате ли връзка? Чета ви редовно.

Ангел Грънчаров каза: Поздравете го от мен! Аз не съм добре здравословно тия дни, затова нямам сили да пиша повече. Хубав ден Ви желая!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

daskal каза...

А така, Данев не можело да остане в гимназията, според директора бил неморален,коментира се в сайтове, че бил педофил, сбъркан, а то се оказа че в училището имало и други такива, ама те не са наказани, даже са толерирани и поощрени.
Защо ли само Данев отговаря за разбеснелите пубертети, той нали не им е баща, колкото той отговаря, толкова и директорите, учителите, родителите,комай цялата ни скапана държава. Всички да се наказваме, значи!Да внимаваме в картинката- Данев да не танцува с учениците в другото училище, директорът засрамен да си даде оставка, колективът обаче, незнам как да го накажем. То Министърът незнае, та аз ли да знам. Смешно ми стана, извинете...

Абонамент за списание ИДЕИ