Истината ни прави свободни

понеделник, 29 август 2011 г.

До Ректора на ПУ доц. З.Козлуджов - с благодарност за толкова милата любезност



На 4 април 2011, понеделник, моя милост изпрати официално Предложение до новия Ректор на Пловдивския университет, в което към доц. З.Козлуджов, ректорът, се обърнах ето така: 

Уважаеми г-н Ректор, 

От 16 месеца в България в Пловдив и София се издава ново списание, носещо името ИДЕИ. Това е философско списание, целящо да подпомогне личностното и духовното израстване и укрепване на българската младеж. Предназначено е преди всичко за младите хора, но може да се чете от всеки човек, изпитващ потребност от ценностно проясняване на смисъла на собственото си съществуване. Ние, основателите на списанието - неколцина преподаватели по философия - до този момент успяхме да издадем 5 броя от списанието. Иска ни се списанието да стане трибуна за свободна изява на мислещи и пишещи хора от различните творчески генерации. 

Ето по тази причина си позволяваме да предложим на възглавяваната от Вас образователна институция сътрудничество в списването и издаването на списанието. Убеден съм, че сред преподавателите в ПУ "П.Хилендарски" мнозина ще откликнат на един евентуален Ваш призив заедно да издаваме новото философско списание ИДЕИ. Прочее, сред авторите, чиито статии са публикувани в списанието, вече има и неколцина преподаватели от катедри на Пловдивския университет. 

И така нататък. Заедно с писмото в канцеларията на Ректора бяха занесени и досега излезлите броеве на списанието, за да може негова милост да се запознае с тах лично. От оня момент измина доста време, но до този момент Ректорът и изобщо ръководството на ПУ не даде ни най-малък знак за някаква реакция, т.е. мълчанието е пълно. В тази връзка тази вечер решавам да нопиша ново, заключително писмо до г-н Ректора на ПУ; ето какво му написах тоя път: 

Уважаеми г-н Ректор, 

Преди 5 месеца Ви изпратих писмо с предложение за сътрудничество между издателите на списание ИДЕИ и Пловдивския университет. До този момент Вие не изразихте никаква реакция и предпочетохте да си замълчите. 

В тази връзка искам да Ви благодаря за толкова милата и дори трогателна любезност. Оценявам я като израз на академизъм, на зачитане на другата личност и на свободолюбие. 

Ползвам се от случая да пожелая на ръководената от Вас институция нови успехи на академичното и научно поприще! 

С поздрав: Ангел Грънчаров, главен редактор и основател на списание ИДЕИ 

ПОСЛЕПИС: Г-н Ректор, тъй като списанието, явно, съвсем не Ви интересува, то Ви моля да оставите при секретарката си предоставените Ви броеве, та да можем да ги получим обратно - с оглед да ги подарим на институция или на лице, за които списанието ще представлява все пак някакъв интерес.


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Кръстник Дроселмайер каза...

Без да съм 100% сигурен, силно подозирам, че това списание е "трибуна за свободна изява" само на онези, които споделят ВАШИТЕ възгледи. Нищо ново под слънцето.
Не се чудете, че не ви обръщат внимание.

Абонамент за списание ИДЕИ