Истината ни прави свободни

събота, 5 юли 2014 г.

Предстои ни дълъг път на промяна на образованието в България: да тръгваме, какво чакаме още?!



Общност за демократично образование ви кани на вдъхновяваща среща с Яков Хехт - визионерът-революционер в световното образование, двигателят на промяната за бъдещите поколения!

Авторът на книгата „Демократичното образование” и основател на десетки демократични училища из целия свят ЯКОВ ХЕХТ отново ще ни гостува в България! Яков Хехт идва заедно с трима професионалисти от Educational Cities за уникален еднодневен уъркшоп за същността на демократичното образование!

За първи път в България ще имаме възможност да научим от първа ръка за:

* демократичния процес в училище
* менторство
* self-directed learning
* работа със силните ни страни и много други.

Обучението ще се състои на 13 юли, от 9:15 до 18 часа в частно училище „РОВЕЛ“, София 1393, Банкя, Иваняне, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 66.

Предстои ни дълъг път на промяна на образованието в България! Да го започнем с уверена и твърда крачка чрез подкрепата от световните революционери в областта!

Цена за уъркшопа: 50 лева

Обучителите: Институт за демократично образование, Израел е създаден от Яков Хехт за социална промяна, която промотира демократичните култура и образование, основани на Декларацията на човешките права. Демократична култура изважда уникалността (силата, растежа и знанието) във всеки индивид и подкрепя сътрудничеството между хората. В среда на демократично образование индивидът избира сам своите занимания и търсения, съобразно своята уникалност, таланти и развитие в настоящия момент и ръководи по този начин своето развитие. Екипът на института начело с Яков Хехт притежава безпрецедентен в световен мащаб дългогодишен опит в практиките на демократичното образование и насърчаването на връзката между личността, обществото и средата. Чрез проекта Educational Cities тяхната мисия е да развият изкуството на сътрудничество между учебното пространство, училището и града, трансформирайки класната стая в платформа за съдействие и съучастие между различни елементи – ученици, учители и техните семейства.

Организатор на уъркшопа: Общност за демократично образование, България цели подпомагане развитието на активна гражданска позиция в подкрепа на осигуряването на свобода в образованието, създаването и развитието на училищни модели с основна ценност - зачитане правата на личността и свободният избор на учениците, в хармония с принципите на демократичното образование.

За записвания: dem.edu.bg@gmail.com

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ