Истината ни прави свободни

петък, 18 юли 2014 г.

За болестта "рубладжийство", достигнала епидемилогични размери и считана за "патриотизъм"



Необявената война на Русия против България, която императорът българофоб Александър III води след Съединението е един от най - тъмните периоди в двустранните отношения. Период, който обаче демонстрира явно истинския лик на руската царска политика в България.

От 1886 до 1895г., Русия не спира да организира заговори, метежи, атентати и убийства. През 1886г. има метежи в Южна България и поход на руския кап. Набоков. През февруари 1887г. са потушени големи офицерски метежи в Силистра и Русе. През 1890г. е разкрит заговора на майор Коста Паница, който е осъден на смърт за измяна към България. След това руската дипломация преминава към атентати и поръчкови убийства. Маша в ръцете на руските дипломати стават така наречените русофили. Те излъчват платените заговорници, атентатори и убийци, които Русия хвърля против България. На прицел са всички български патриоти, които се обявяват против руския диктат и посегателства на и без това ограничената българска свобода. Главна руска мишена става държавника националист Стефан Стамболов и хората от най - близкото му обкръжение.

През 1891г. е убит финансовият министър Христо Белчев. През 1892г. е промушкан с нож в Цариград българският пълномощен министър Георги Вълкович. През 1895г. посред бял ден на улицата жертва става самият Стамболов.
Всички тези събития, които са добре документирани в Сборника от 1935г. "Авантюрите на руския царизъм" и в "Окупационния фонд за създаване на Руско - Дунавска област" не са описани в българските учебници по история.

Казионните историци бдят стриктно да не засегнат интересите на Русия. Дори с цената на манипулиране на българското обществено съзнание и фалшифициране на историята на България. Последиците са масово разпространение в България на болестта русофилство, което е достигнало епидемилогични размери и се счита за патриотизъм. А всъщност си е долнопробен слугинаж, наречен от Захари Стоянов "рубладжийство".

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ: З.Стоянов: Какви партии има в България
Захари Стоянов: "Всяко тържество на България е смърт за Русия"
Русия - враг №1 на българщината и България
Убийството на Христо Белчев
Убийството на д-р Георги Вълкович
Убийството на Стамболов

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ