Истината ни прави свободни

неделя, 11 юли 2010 г.

Ще им позволим ли да превърнат страната на розите в страна на склерозите?

Ще им позволим ли да превърнат страната на розите в страна на склерозите?

Най-долнопробен царски комунизъм. Това е моята най-кратка дефиниция и характеристика на поведението на т.н. "министър на образованието и науката" в правителството на т.н. "комунистическо-царско-турска коалиция". И то, забележете, на една страна, която, тъй да се рече, е член на Европейския съюз, макар че обитава – ако се съди по поведението на управниците си! – някакво най-диво и ранно мутренско средновековие.

Видяхте ли го тоя тип как се държа пред камерите снощи? Видяхте ли колко тъпи и плоски номера извъртя този тъй наречен "юрист"? Споразумение нямало, ама на основата на "договореното от петък" бюджетът спешно бил изработен и вчера дори най-тържествено занесен до Парламента: вече нищо не можело да се направи! И понеже нямало споразумение, учителите трябвало да почнат работа: "ний ще се погрижим за всеки, стига да сведе глава, стига да позволи да го поунижим и да се погаврим още малко". А унижение е даже и това, че стачка има, но вече нямало да се преговаря по учителските искания, а и споразумение за какво ни е – откъде-накъде комунист ще уважи исканията на някакви си там човешки същества?! Пък било и те да са учители – особено пък на тях: някога комунистите да са уважавали учените, умните, възпитаните, някога да са уважавали духовния елит на нацията?! Няма нищо такова, напротив, навремето започнаха кървавото си царство с поголовното физическо избиване на целия елит, сега, накрая, ще го завършат с моралното смазване на същия. Защото ясно е: за тия промяна на може да има, бивши комунисти няма по същия начин, по който няма бивши негри! Какво от това че комунистите сега се показват дори и в амплоато на царисти, на пожарникари или на каратисти?!

Тази комунистическа арогантност трябва да бъде изкоренена до дъно, повече не бива да си позволяваме да я търпим и да се примиряваме. Защото е срам, че имаме толкова мерзки управници с най-долнопробно мутренско поведение – и дваж по-голям срам е, че ги търпим! Край, конец: ако искаме да бъдем човеци, като един трябва да се вдигнем срещу тази комунистическо-царско-турско-ченгесарска мафия и напаст!

Министърът на образованието има поведение на мутра с нежни наклонности: резил, резил е това, драги сънародници! Министър на образованието е милионер, натрупал милионите си от далавери на наш гръб – аман от наглост бе!!! Премиер пък ни е един малчик с хулигански наклонности, момче за долни и мръсни поръчки: вижте с какво перверзно удоволствие управниците ни се гаврят с нашите учители вече месец и половина?! Докога ще търпим още тия разпасали се наглеци?!

Не трябва да се отстъпва и на милиметър ето в този момент! Напротив, натискът върху правителството трябва да стане наудържим: защото този път вече стачкуваме по съвсем морални подбуди. Не искаме да ни унижават вече, искаме оставките на унизилите ни мутри-управници, искаме тази нагла напаст да си иде. Крайно време е. Защото тя вече отврати всички: всичко свястно си стяга багажа да бяга от тази прокълната страна: страна, осъдена на комунизъм!

Но от нас зависи дали ще им позволим да изгонят децата ни в чужбина, та да превърнат нашата красива страна на розите в така лелеяната винаги от комунистите страна на склерозите! Ето тия думи на милата Блага Димитрова, Бог да я прости, ми идват в този миг в съзнанието, и искам с тях да завърша...

01 ноември 2007, четвъртък


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ



ЗА КОНТАКТ

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ