Истината ни прави свободни

неделя, 11 юли 2010 г.

Аз съм щастлив че не живея в България...

Аз съм щастлив че не живея в България...

Но прочетох за стачката на българските учители и искам да изразя пълната си подкрепа! Още повече че един прост (повтарям: прост!) шофьор в градски транспорт, който дори не умее да се държи нормално с пътниците си, взема 3 пъти повече от един учител! А е още по-срамно и трагично, че един също толкова прост митничар, получава очевидно достатъчно за да кара Мерцедес и да има 5 къщи...

Аз не съм кой знае колко преуспял, но докъдето съм стигнал, съм стигнал с ум и разум и много труд, а познанията, които имам, се дължат на търпението и любовта, с които същите тези учители са ме учили. Никога не съм учителствувал лично, но си мисля, че хората които го правят и особено за символичното заплащане (а то не е символично отскоро!), заслужават поклон.

Учителите с всичките си недостатъци са може би единствената непокварена интелигенция в България! И ако българинът не ги подкрепи сега ще докаже че е напълно оскотял и си заслужава говеждата участ!

Учителите са на ниски заплати от десетилетия. Като казвам ниски не ги сравнявам с тези в чужбина, а с тези на всички останали в България. Учителите (в голямата си част поне) не вземат подкупи за разлика от доктори, чиновници, магистрати, депутати и т.н. Нито правят теманета на всеки новоизлюпил се мафиот-богаташ, както прави така наречената ни "творческа интелигенция". (Без да коментирам доколко в последните години тя е творческа или интелигенция...)

Учителите нямат нереалистични искания (като примерно простите таксиджии, на които 1000 лв/мес им се видяха малко за основното им образование). Или като докторите, които плачат за западни заплати, но без западните отговорности и данъци...
Учителите заслужават онова, което искат.

Комунистите, предателите и продажниците (опа, да не забравим агентите!) не им го дават. Долу комунистите! Долу предателите и агентите! Долу синчетата на червените велможи, завършили в чужбина! На стачка докато не паднат!

С вас сме, български учители! Ние, стотиците хиляди, които сме далеч, но милеем за България. И искаме най-сетне да я видим свободна от пипалата на октопода...

(Прочетох този отзив като коментар ето тук и реших да го публикувам, понеже ме развълнува. Дано развълнува и вас. Щото ако не ви развълнува или скочите да доказвате "колко неправилно мисли този българин от странство", сме я овапсали направо!)

14 октомври 2007, неделя


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ



ЗА КОНТАКТ

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ