Истината ни прави свободни

понеделник, 3 декември 2012 г.

Младите са недоволни от качеството на образованието у нас и призовават за протест


МОМН - Министерството на образованието, младежта и науката

На 05.12.2012 г. всички ученици в цяла България няма да влизаме в учебни занятия от 11.00 часа и ще се присъединим към младите учени, които излизат в същия ден и час пред МОМН заради замазването от министър Игнатов на скандала с Фонд научни изследвания!

Обединението прави силата! За всички населени места в България!

Ние, учениците, не сме доволни от качеството на образованието в рамките на съществуващата образователна система. Считаме, че тя не предоставя практически знания в контекста на глобализацията и изисква все повече нововъведения.

Неформалното образование прогресивно се превръща в основен градител на нашите личностни и професионални качества. Като млади хора, чието мнение трябва да бъде толерирано в едно демократично европейско общество, ние искаме нашата образователна система да произвежда самостоятелно мислещи личности.

Отправяме своя апел към всички ученици, които не са безразлични към проблемите си и не робуват на възцарилата се обществена апатия, да подкрепят нашата кауза - защото не е тайна, че навсякъде младите хора са катализаторът на промяната. Нека осъществим градивна промяна като защитим правото си на качествено образование, което инвестира не в циментиране на неработещата система, а в образователни реформи и модернизация.


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ