Истината ни прави свободни

неделя, 19 август 2012 г.

И ний като Pussy Riot не щем да живеем в на Путин "раят" - или в на Путин райхът!

Невероятно мощен по изразителните си възможности е българският език обаче, спор няма в това! Както е и при всеки друг език де. И така, Иво Инджев, известен със своите остроумни и духовити игрословици, е превел Pussy Riot ето така: ПУТИ(н) РАЙЪТ, или, иначе казано, на Путин райът; аз добавям, че може да се преведе и като на Путин райхът. Фамилията на руския самодържец на български звучи не съвсем благовъзпитано, щото руската дума "путь", от която иде туй Путин (един вид фамилията му намеква, че той, вождът, сочи пътят, така схващат фамилията на Путин руснаците!), на български обаче звучи като една широко използвана вулгарна българска дума за обозначаване на женски полов орган, поради което, чини ми се, тоя руски диктатор никога няма да срещне подобаващо уважение у нас най-вече заради толкова грозно звучащата си на български език фамилия.

Може още много да се разсъждава около тия думички и нови производни да се направят - например за това какви сме именно ние, щом търпим да живеем безропотно в този путински "рай"! - ама да спра дотук с разсъжденията си в тази посока, за да не зазвучи текста ми прекалено грозно и невъзпитано. Всяко нещо трябва да се прави все пак с вкус.

Та ето, ония момичета, които осъдиха на две години каторга само защото си позволиха да кажат и изпеят, че не щат да живеят повече в рая на Путин, че не го щат тоя самия Путин и дори помолиха Богородица да се смили над руснаците и да ги отърве от рая на Путин, та значи момичетата от Pussy Riot станаха световна знаменитост, а пък угодниците на руския диктатор го вкараха в пренеприятна история; ако не се бяха престарали, сега никой по света нямаше да знае кои са тези Pussy Riot, а ето, сега целият свят знае. Така стават тия неща, аз затова писах вчера, че когато една власт загуби разсъдъка си, тя явно е осъдена от самото провидение на гибел - и затова всичко, което прави такава власт, подпомага гибелта й. Това е започнало да се случва с Путинската диктатура, което е най-радостното около цялата тази история с осъждането на Pussy Riot.

А дали ще ходят на каторга тия момичета, е вече доста съмнително, макар че нима изобщо има в Русия човек, който да е искал свобода и да не е ходил на каторга?! Та нищо чудно ще е и да отидат на каторга, щом са дръзнали да искат свободата си. В Русия, в тираничната империя, на която се покланят българските "русофили" - борците за българска свобода и независимост като Стефан Стамболов и Захари Стоянов ги наричат рубладжии - се счита за престъпление човек да обича свободата, ето, това показва и процесът срещу тия момичета. Така е било, така е, така и ще бъде, но хубавото е, че все повече руснаци, както се види, са се отдали на този сладък опиум на свободата, което и вещае края на империята на злото, на империята на тиранията и на робството. В каквато Путин отново превърна тръгналата - през 90-те години на миналия век - към демокрацията Русия.

И в България неколцина протестираха в подкрепа на Pussy Riot и против сталинисткото "правосъдие" в путинска Русия. В рая на Путин. В райха на Путин. Но общо взето възмутените от случващото се, възмутени дотам, че да излязат на улиците и да протестират, бяха малко. Или почти нямаше. И у нас, както и в Русия, влюбените в свободата, уви, не сме мнозинство, напротив, твърде малко сме. И затова си патим толкова. Станем ли повече, и родините ни ще се променят неминуемо.

Ето защо, понеже все пак сме толкова подобни страни, за нас, българските демократи, руските демократи, както и демократите от Украйна и другите ни братя по съдба, са именно наши братя и сестри. Тъй че това, което сега правят на Pussy Riot, би следвало да го възприемаме сякаш на нас самите го правят, сиреч, грозно и подло е да се мълчи в такъв един момент. Затова моя милост подкрепи призива на Евгений Тодоров да се протестира и в Пловдив: виж Евгений Тодоров призовава младите в Пловдив да протестират срещу потъпкването на свободата в путинска Русия

Вчера се счепках във Фейсбук с русофили, които пък се бяха нахвърлили срещу "русофобите". Днес, ако имам време, ще извадя тази любопитна дискусия. Поводът е, че нашенските подлизурковци на Путин, тия, дето ги наричаме рубладжии, бяха дълбоко "възмутени" и протестираха заради това, че някакви "вандали" били освернили, представете си, паметника на "съветската армия-освободителка", като надянали маски на "наште освободители". Гнусна работа! Тия марка нямат, което пак ми говори ето за това: щом не мълчат, щом нямат разсъдък да замълчат, щом са се разпасали дотам, че нагло мърморят, явно Бог им е приготвил гибел - затова ги е и лишил чак толкова от разсъдък...

Та мисълта, главната ми мисъл в този коментар беше: и ний като Pussy Riot не щем да живеем в на Путин "раят" - или в на Путин райхът! Ето това трябва да осъзнаем. В това искат да ни превръщат руските мекерета, рубладжиите, нашите "русофили". Те не Русия обичат, те си обичат Путин, самодържеца. Техния боен другар от КГБ-ДС си обичат, милите! И ни пробутват любовта си към кагебистката империя на самодържеца Путин като "любов към Русия". Което е същинска гавра: кой най-много пати от деспотизма на Путин? Разбира се, че руснаците най-много са пострадали от този руски деспотизъм и империализъм, разбира се, че Русия най-много е пострадала. А след нея, непосредствено след руснаците и Русия, най-много сме пострадали от руския деспотизъм и империализъм ние, българите и България.

Най-голям душманин на българската свобода и независимост е тъкмо нашата двойна, че и тройна "освободителка", този е изводът, на който ни учи българската история. (Защо тройна ли? Ами нали руското Политбюро и КГБ ни освободиха от тиранина Живков, нали те ни освободиха от комунизма?! Сега пък руснаците тайно ни "освобождават" от Европейския съюз и от НАТО, превръщайки ни в свой троянски кон в тия организации на свободолюбивите народи! Този е основният абсурд на нашето време, а коварството на на "освободителния" спрямо руски империализъм продължава...) Учи ни на този извод, ако обаче не сме чели историята си с предвзети русофилски очила, сиреч, с очилата на лъжата, на умилително-лъжливата русофилска митология, която са ни натрапвали в училище. Нашите деца, за жалост, изобщо не са учили никога истинската история на България, а са били тъпкани главите им предимно с русофилски лъжи. Но това е друга, но съвсем немаловажна тема, по която пак комай никой не казва истината, ако не броим неколцина луди като мен...

Та значи трябва да имаме достойнството да признаем този извод на автентичната българска история: най-голям душманин на българската свобода и независимост е тъкмо нашата двойна, че и тройна "освободителка". Ако искаме един ден да се наречем истински свободни хора, а не презрени роби. Ако искаме един ден да се наречем истински европейци, а не да продължаваме да си бъдем поклонници на азиатския, на ординския, на хунския по дух руски деспотизъм и империализъм...

ЗАБЕЛЕЖКА: Прочее, за ония, които си мислят, че пресилвам нещата, ето още едно свидетелество за това колко е страшен пълзящият тоталитализъм, който пълзи не само в путинска Русия, но и в бойкоборисовска България: Гари Каспаров може да бъде обвинен в ухапване на полицай. На милиционер де, какъв полицай, в Русия винаги е имало милиция, а не полиция. Представяте ли си: за да се разправят с бившия световен шампион по шах, противник на Путинския режим, го обвиняват, че бил ухапал милиционер! Не, това не е шега, истина е. И колко са нагли обаче путинистите: един, най-наглият от тях, бил се изказал по медиите, че трябвало да инжектират против бяс тоя милиционер, представяте ли си?! Такива са. Правете си сметка с кого си имате работа. И не бъдете повече, моля, благодушни като говеда. Или като овце. Работите са твърде сериозни...


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Докато едвам нацелвах буквите да пиша предишните "грозни" Истини на бащами пак се вдигнало кръвнот и тръгнало кръв та пак (трети или чевърти път за по малко от месец).Та така да кажа тази кръв на бащами като за проклятие да си го зачислят всички дето си гледат рахатлъка елитен да не си развалят,да не застанат на страната на човечноста и човешките права,а предпочитат да си слогуват чинопоклонно на лъжата и човекоубииците.
Позитивно гледат и веселба да им е да не им се нарушават празничните настроения и когато се преструват на много вярващи и човеколюбци,когато показно благотворителни и грижовни са.
Когато обаче иде реш да бъдат истински и с Истината тогава показват Истинското си лици ,цялата злоба на която са спиособни да убият този които уим бърка в безочливите очи с Истината.
А нали Истуината ни прави свободни,за това и враговете на свободата са толкова многоброини пълчища,а от към страна на Истината ни Прави свободни изнемощело едвам оцеляващо малцинство умиращо.
Това е България днешната България и Истинската Истина за днешна България.
"фашиски комунизъм,такъв какъвто казах че идва през февруари 2001 г.,наи страшният комунизъм бил до сега"
Фактите на дело просто са такива,другото е казано по селски "мижи дата лъжа".
Румен бърцов между кръвта проклятие за лъже на баща ми.

Анонимен каза...

Путин е голяма работа.
Не е като оня пе..ст Бойко.
Такъв и трябва на Русия да я управлява за да е силна.
А нашия Бойко е пълен смешник.

Абонамент за списание ИДЕИ