Истината ни прави свободни

сряда, 8 август 2012 г.

Кои - и защо - мразят Америка?

Из Кондолиза Райс, марсоход и Хручшов (За да остане Америка)

Автор: Иво Беров

С всичките си недостатъци и кусури (там бият негрите), Америка е правова държава, тоест държава с правила и закони, които се спазват, държава, където свободните хора решават какво да правят, какво да произвеждат и от какво имат нужда.

С всичките си кусури САЩ си остават най-мощната, най-свободната и най-богата държава в света, държавата, която дава най-големи възможности (добре де, нека не са неограничени), на можещите, кадърните, надарените и предприемчиви хора от целия свят.

Америка е пример за начина по който може да бъде постигнат успех и за ценностите, които предопределят този успех. И тъкмо затова Америка е мразена.

Америка е мразена, защото съществува.

Защото съществува като образец. Има само един начин да не бъде мразена. И той е да не бъде Америка.

И няма как да не бъде мразена тъкмо от хората и от управниците на онези страни, където няма свобода, няма демокрация, няма съзидание, няма производство, няма наука и няма творчество, страните които съществуват благодарение на това, че продават петрол, газ, или други природни богатства, страните където вместо правила и закони има произвол, страните, задръстени от идеологически мътилки, страните с жалки напъни за величие, страните с невежо и необразовано население, което поверява съдбините си на тъповати, ъгловати, или налудничави водачи, страните с отблъскващи или направо престъпни предразсъдъци - верски или идеологически.

Америка няма как да не бъде мразена от страни в които половината население по закон се числи към животните за разплод. Към животните, които нямат право да учат, да излизат на обществени места без придружител, да работят каквото искат, да си показват лицето или да пренебрегват разплодителните пориви на мъжкаря, който ги е купил или комуто са харизани още от деветгодишна възраст, защото „жената е нива, която мъжът може да оре когато и както си иска”.

Америка е мразена най-вече в Боливия, Венецуела, Иран и Русия. В Дания, Холандия, Австрия и Австралия, кой знае защо никой не мрази американците.


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Не,бе понеже видех това дет на Марс,пък Фобус на грунд в океана при другите "рускоезияни" ,та рекох си (то и за тея работи съм рекъл де),ма да не се отклонявам ...дали съм по темата.
Преди да се закача за .точка.БГ,бях съ закачил за хаш ти ти пи www.nasa.gov,около илядо снимчици имам от унова дет обикаля горе (половината са сделяни от моя лудост,от камерките дето поставиха там от момента в който ги поставяха и пробваха още,другата половина съ ми дар дарувани от НАСА).Някой от мойте снимчици са уникат,дето и НАСА си нямат.И на други НАСА работи съ бях "закачил" (алтернативни разни горивно междупланетни програмки такива),мъ кат съ закачих от 2009 за точка.бг и изчезнах от всякъде,превърнах се (в интерес на истината - бях превърнат) в несъществително,изчезнат бях по типично бг Ганьо тертип.
Ягле 21 април 2011г Space Shuttle Endeavour's и тъй натам
Аз ще присъствам Сподели
Преглед на списъка с гостите :

http://mail.dir,bg/~drbarc/Nasa's Kennedi Spase Center i gosti.jpg

Даже и поздрав на чист (не бе ,не англииски,айде моля) български пожелания и поздрав пуснах ( песничка на Лили Иванова.А ,а никой друг не дойде,за гост от БГ,никой!
И несъм платил сега,нали не съществувам,а де!
Забравих да си напиша името,да не анонимно ;)

Абонамент за списание ИДЕИ