Истината ни прави свободни

сряда, 16 септември 2009 г.

Списание ИДЕИ или списание МИНЕРВА?

Длъжен съм да уведомя читателите на моя блог за нещо важно. За бъдещето на известното ви като списание ИДЕИ издание в навечерието на раждането му се борят две концепции: моята (като "главен редактор" и създател) е за едно неелитарно, по-популярно списание за всички ония, които имат потребност от духовни ценности, а другата концепция е на част от авторите, които държат списанието да е чисто философско (което пак включва всякакви идеи, понеже философията борави тъкмо с най-разнолики идеи), т.е. списанието обаче да не крие своята чиста философско-ценностна и елитарна все пак ориентация.
Ще се радвам читателите на моя блог да изкажат мнението си кой от двата варианта им се вижда по-добрият.



(Забележка: Минерва е дъщеря на Юпитер, древноримска богиня на мъдростта и на войната за благородна кауза, покровителка на занаятите, изкуствата и науките, почитана още като Медика (Лечителка) и обикновено изобразявана в доспехи; съответства на древногръцката богиня Атина и етруската богиня Менрва. Смята се за откривателката на музиката.)

2 коментара:

Petya каза...

Аз лично предпочитам Идеи.
Минерва няма да говори нищо на повечето простосмъртни.

Анонимен каза...

Според мен, МИНЕРВА звучи много по-добре. Като не им говори нищо на простосмъртните, да си гледат телевизията и да си слушат чалгата! То списанието и без това няма да има нужда от подобна аудитория. ИДЕИ ми звучи много неопределено. Освен това е хубаво едно такова начинание да си има покровител, пък бил той и в лицето на една древноримска богиня... :))

Абонамент за списание ИДЕИ