Истината ни прави свободни

неделя, 6 март 2011 г.

Другата гледна точка за събитията в Либия

Ангел Грънчаров: Здравей, да те попитам нещо, може ли? Как мислиш, как го възприемаш, дали не съм прекалено жесток с човека, на който отговарям ето по този начин?
Ружка Братанова: Добро утро, Ачо! Сега ще видя. знаеш, че казвам нещата в прав текст и ще ти кажа моето си мнение, и няма да ми се сърдиш, ако е различно от твоето, нали?
Ангел Грънчаров: Разбира се, напротив, ще съм ти благодарен!
Ружка Братанова: Е, чак пък жесток не си, напротив, казал си му своята позиция… Не ми се занимава да коментирам, по простата причина, че трябва да влизам в спор и с двама ви :) Вярата в Бог не е задължително условие или елемент от демокрацията.
Ангел Грънчаров: Що, напиши си мнението, ще е интересно; в блога го напиши ако искаш, а не само на мен, хубаво е да има дискусии.
Ружка Братанова: Чакам да излезе статистиката от преброяването с интерес, интересува ме броят на атеистите в България. Защото това унизително показно-демонстративно поведение на комунистите, които до вчера забраняваха религиите - и правилно! - е гнусно! Аз съм против религиите, защото съм убедена, че ако има Трета световна война тя ще е на религиозна основа. И всичко, което се случва и около България с разширяването на мюсюлманските територии и прегрупиране на населението, за сметка на една православна държава като Сърбия е достатъчно показателно. Същото се случва в момента в Либия: нахлуване на ислямския фундаментализъм на една огромна територия. Призивите за Кадафи "Долу! - Горе!" са само повод. Истината е, че се руши едно народовластие, чийто представител - Кадафи - колкото и да е лош, удържаше здраво фундаменталисткия ислям. Който нахлува със страшна сила по света!!! Религиите разделят обществото, човечеството.
Ангел Грънчаров: Много интересно... Виж това, където показва годините на триумфите на Кадафи (в снимки).
Ружка Братанова: И ако мирните религии го обединяват с вярата му в доброто, независимо как се казват различните богове, то ислямът е войнствен, агресивен.
Ангел Грънчаров: "Народовластие" казваш?!
Ружка Братанова: Да, Джамахирия означава "народовластие". Те имат нещо като горна камара на парламент.
Ангел Грънчаров: То всяка диктатура обикновено бива наричана така "народовластие". Сама себе си нарича така...
Ружка Братанова: Който се казва "Революционен комитет". Което обаче не означава, че всичко решава Кадафи еднолично. Това са неща, които ако не си живял там, няма как да знае човек, освен ако не е арабист. Защото у нас медийното затъмнение и манипулативност имаме в изобилие.
Ангел Грънчаров: Разкажи по-подробно, аз наистина не знам, а ми е интересно!
Ружка Братанова: Либия беше една прекрасна държава, която никога повече няма да бъде същата. Първо те си имаха свободни, демократични местни избори. Сами си избираха на регионално ниво.
Ангел Грънчаров: Същата не, но може би по-добра държава защо да не е?! Или ще бъде непременно по-лоша?!
Ружка Братанова: Общински съвети, директори на болници, на банки. Представители за "Революционния комитет". Звучи стряскащо това название за нас, отвратените от комунизма, но тяхното не е точно комунизъм. Те имат както държавен сектър, тъй и свободен частен, неограничен, стимулиран от държавата. Абе, всичко си беше ОК. Ама дотук. Ще свалят Кадафи, ще ги опаткат американците. А тъпите американци, уж подпомагайки бунтовниците, които са твърди ислямистки фундаменталисти, ще избият мирното, свободолюбиво и демократично население. А после ще почнат да се бият и с ислямистите. И ето ти втори Афганистан. И всичкото е заради шибания нефт. Мига им окото им на американците, как живеят либийците, с Кадафи или без. Нефтът, той е залогът.
Ангел Грънчаров: Той кадафи сега избива населението, не американците. :(
Ружка Братанова: Ачо, всеки Божи ден поддържам Скайп-връзка с българи и украинци, които са все още там. Всички казват, че срещу Кадафи се бият не либийци, а ислямистки наемници от Чад, Судан, Саудия. Брадатите чудовища. Не е вярно, че Кадафи избива либийците. Избиват се либийци, които не са религиозни фанатици и хард-ислямистите. Либийците от Триполитания са срещу бенгазийците. Защото Бенгази е извор на ислямизма, далеч от Триполи. Свалянето на Кадафи е само повод за конфликт, замаскиран зад демократични намерения. либийците си бяха свободни хора, ежегодно пътуваха по света, където пожелаят. Никога не са били вързани в страната си. За тях дестинацията Бразилия е като София-Пловдив. Къде е Африка, къде Южна Америка. Летяха си насам-натам когато си поискат. И за бизнес, и за развлечение... Изобщо либийците имаха толкова много права и субсидии от държавата, безплатно образование, включително висше и аспирантури, докторати и прочие.
Ангел Грънчаров: Ами като е било така хубаво, защо сега протестират и не го искат? Нима може да се протестира и дори мре срещу хубавото?!
Ружка Братанова: Докато човек е жив, ако учи - държавата издържа не само учещия, а цялата му фамилия, която може да е над 20 човека. Протестират крайните ислямисти в Бенгази. Защото искат да наложат исляма, искат да турят ръка на петрола. Американците естествено няма да ги оставят да го владеят, а ще ги опаткат после и тях.
Ангел Грънчаров: Коментарът ти е много ценен за мен.
Ружка Братанова: Сега ги оставят да разкарат Кадафи.
Ангел Грънчаров: Щото даваш една различна гледна точка и позиция.
Ружка Братанова: А после ще опаткат и ислямистите и ще стане Афганистан....
Ангел Грънчаров: Това е много ценно, за да се огледа проблема от повече страни.
Ружка Братанова: Не всичко американско е демократично, и не случайно и на Запад не си припадат по Америка. Нали за туй беше създаден и ЕС. За да има сила да противостои на световният жандарм. Не е нужно да изпадаме в крайности. Трябва да се гледат реалностите и да си даваме ясна сметка за случващото се. Сладките приказки са едно, но често служат за прикриване на користни намерения. ЕС реагира защото всичко, което се случва в Северна Африка, ще рекушира върху Европа, която ще бъде залята от бедни емигранти не от Либия, а от Тунис, Египет и Мароко. Беден либиец няма!!! Няма либиец без дом, без 3-4 и повече коли. Без частна ферма, в която се отглеждат зеленчуци и животни, без собствен магазин, без държавна работа и без частен бизнес... няма такъв. Има разлика относителна в благосъстоянието им, но е минимална и се дължи на възрастта.
Ангел Грънчаров: Интересно!
Ружка Братанова: Нормално е човек с повече трудов стаж да е по-богат от един млад свой сънародник, но това е толкова малко и незначително, щото младият пък има баща, по- възрастни братя със собствен бизнес, а те са много задружни и единни във фамилиите си.
Ангел Грънчаров: Сигурно е както казваш, живяла си там, видяла си го с очите.
Ружка Братанова: Патриархатът там е в пълна сила. Нямам никакъв интерес да ти дрънкам неверни неща.
Ангел Грънчаров: Значи социализъм там не е имало?
Ружка Братанова: Там, ако бащата почине, най-големият брат става глава на фамилията и дори да е женен и да има свое семейство. И се грижи за майка си и братята и сестрите си докато ги изучи и изпожени. Имаше, успоредно със свободен частен бизнес. Смесена форма. Безплатно образование и здравеопазване. Там е нормално, ако не може да бъдеш опериран в Либия, поради недостиг на специалисти да бъде пратен болният навсякъде по света, за сметка на държавата.
Ангел Грънчаров: Държавна собственост над икономиката, в смисъл на големите предприятия, нали е имало?
Ружка Братанова: Лекуваха ги в престижни частни клиники по света на държавни разноски. Да. Както и големи частни инвестиции от Европа. Сега Европа ще усети икономическия удар на САЩ. Нещата не са толкоз прости, Ачо. Щото цяла Италия и половин Франция. Получаваха нефт и газ от Либия на безценица. Тук цените на дизела и бензина хвръкнаха моментално.
Ангел Грънчаров: Смяташ, че американците стоят зад тия протести и разпалването на гражданска война?
Ружка Братанова: И тенденцията е да стават още повисоки с намаляването на добива на петрол. А кой?! Естествено! Най-големият длъжник в света са САЩ!!! Те имат интерес да владеят петрола в Либия.
Ангел Грънчаров: Някои казват, че били руснаците, т.е. КГБ, щото имат интерес от вдигането на цената на петрола.
Ружка Братанова: Те са в комбина с ислямистите. Нищо такова, аз смятам, че ако някой сега може да помогне на Либия, това са Русия и Китай. Само те могат да им помогнат безвъзмездно, за да запазят държавата си.
Ангел Грънчаров: Нали Щатите водят война с ислямистите, нещо не ти се връзва теорията, сега казваш, че били техни съюзници?! Май има нещо гнило в теорията ти...
Ружка Братанова: Всичко друго е разрушително и пагубно за либийския народ. Да бе, водят, ама си ги и въоръжават. Всички наши и украински специалисти-хирурзи казват, че в операционната, откакто са почнали тези простотии...
Ангел Грънчаров: Те, Русия и Китай, според теб са нещо като милосърдни сестри, нещо като Майки Терези за Либия и либийците, тъй ли?
Ружка Братанова: ... не са извадили нито един куршум от Калашников!!!!! Само американско оръжие. Не, не може да се говори, че са милосърдни сестри. Става дума за макрополитика и икономика и интереси.
Ангел Грънчаров: Възможно е, ама само ако Калашниците дават масови засечки, та патроните им да не гърмят, ама не вярвам! :)
Ружка Братанова: Е, хайде сега! Украинците са доктори, мъже, боравили с Калашников, нали всички са били в армията? Не мога да не разпознават куршумите на оръжията.
Ангел Грънчаров: Руското оръжие, знайно е, е най-доброто в света.
Ружка Братанова: Аз може и да не ги различавам, ама мъжете могат. Либийско дете може да ги различи. Няма защо хората, които работят в болниците, да ме лъжат... другари сме там, 20 г. сме работили рамо до рамо. Няма да тръгнат да ми говорят глупости я, това са възрастни, отговорни хора все пак. Освен това данните, които се съобщават в България и световни медии са манипулативни. Няма такива стрелби, няма такива убийства!!!
Ангел Грънчаров: Ясно, признавам, значи в Либия оръжението е предимно американско и европейско.
Ружка Братанова: Те да не би да са луди, при такава "война" да стоят там? Все пак това не е родината им, а месторабота и в къщи ги чакат семействата им. Либийската армия е въоръжена с руско оръжие!!! Армията на кадафифовото правителство. Ислямистите, бунтарите са въоръжени с американско!!!
Ангел Грънчаров: Значи армията не стреля, така излиза според тази логика... ами жертвите от страна на ислямистите откъде идат?
Ружка Братанова: Убитите са не от Кадафи, а от защитниците не на Кадафи, а на собственото си имущество, на нефта; у нас ги наричат "хората на Кадафи".
Ангел Грънчаров: Да не би пък да са самоубийци?! :)
Ружка Братанова: Не всички са хора на Кадафи, но защитават политиката му... В медиите се употребяват неправилни термини умишлено, за да се настройват хората срещу Кадафи. Всеки, който е тръгнал да защитава режима на Кадафи, ясно съзнава, че защитава собствеността си - държавната и частната...
Ангел Грънчаров: Да, явно доста хора са се награбили и облагодетелствали от режима на Кадафи, за да го защищават сега с оръжие в ръка.
Ружка Братанова: Защитава правото си на безплатно образование, лечение, субсидии от държавата, държавното и личното си имущество, а не Кадафи. Ти пак не разбираш: него никой не го защитава, защитават себе си, семействата си, собствеността си!!!
Ангел Грънчаров: Ти сама добре знаеш, че нищо "безплатно" няма на този свят; пак народът си плаща "безплатното", ама за да го будалкат го наричат така, именно "безплатно". Те парите не растат по дърветата в райската държавна градина...
Ружка Братанова: Ми те също плащат данъци, ама парите от данъците се връщат при тях. За разлика от България, дето потъпват незнайно къде, а пътищата осеяни с дупки.
Ангел Грънчаров: Да де, тия, дето са лапали яко при Кадафи, сега не щат да си иде, щото лапането ще секне.
Ружка Братанова: Липсват детски ясли и градини и т.н. Може да е лапала една малка върхушка, но пак ти казвам, че народът също е лапал и то не малко. Беден либиец няма!!! Ти кога ще си вземеш жената и сина и ще ги заведеш в Бразилия???
Ангел Грънчаров: Ами на мен ми се струва, че колкото и да голямо националното богатство в една страна, то няма как да стигне за всички, а стига до един все пак ограничен кръг.
Ружка Братанова: Аз съм виждала с очите си либийци, които купуват самолетни билети за цяла фамилия от 19 човека! Той и жена му, и 17-те му деца!
Ангел Грънчаров: Аз жена си и сина си до Пазарджик не мога да ги заведа, а ти за Бразилия ми говориш?!
Ружка Братанова: Я си представи какво означава това? Резервации за хотели, храна, харчене. И ходят за по месец, за по два! Ние не можем да идем за 3 дена, 3-ма души.
Ангел Грънчаров: Да не са от номенклатурата на Кадафи тия либийци дето пътуват по света, знаеш, и при Т.Живков и у нас пътуваха некои, но не всички...
Ружка Братанова: Именно, това показва възможностите на един само член на едно общество. А тия метат по света като улави. Баш! А бе, ти нямаш представа тия хора какво представляват. Там няма либиец, който да не владее поне по един език плюс английски. Всеки знае английски, руски или някакъв друг славянски език.
Ангел Грънчаров: Те общо колко са милиона либийците?
Ружка Братанова: Завършват университет и специализират в Европа, САЩ, Канада, Русия. Навсякъде по света. 6 милиона са. Всеки един от тях е началник на нещо плюс частния му бизнес. Чужденците са тези, които работят. И в държавния, и в частния им бизнес.
Ангел Грънчаров: Браво, значи при това положение, щом са живели толкова добре, едва ли ще падне режима на Кадафи, щото народът да не е улав да бяга сам от благоденствието си?!
Ружка Братанова: Може Кадафи да падне, но той е никакъв. Той е с ранг на държавен глава, даден му от народа от уважение, но юридически той не е президент, не е премиер. Представителни функции, там му казват "ихтирам" - уважение. Отдават му почит за туй, че като бедуин е направил революция (пак с помощта на Америка!!!), американците са са го турили на власт. Само че той надига глава и като Ануар Садат, прави завой в политиката и се обръща към Русия.
Ангел Грънчаров: Е, и сега либийците показват уважението си към Кадафи - като мятат бомби, коктейли "Молотов", и стрелят с автомати по хората му.
Ружка Братанова: Защото не е тъп и е схванал имперските амбиции на американците. Ти пак... "либийци", ама истината е: бият се бенгазийци... срещу триполитанци. Бенгазийците са друго племе.
Ангел Грънчаров: Те пък руснаците нямат имперски амбиции, милите! Ружке, шегуваш ли се или сериозно говориш това?!
Ружка Братанова: Те са за твърд ислям, черни дрехи, дълги бради, фанатици, искат да бъдат емират ислямски. А триполитанците са умерен ислям и за демокрация.
Ангел Грънчаров: Той Кадафи нима не почиташе исляма?! Виж с какви роби се обличаше!
Ружка Братанова: Разбира се че го почита, но е умерен, миролюбив. А ония са воини на Аллах, толкова ли е трудно да го разбереш? В Англия 100 години се бият католици и протестанти. Хем са от една и съща вяра. От небето ли падаш?
Ангел Грънчаров: Да бе, права си: миролюбив требе да е Кадафи щом даде заповед да гръмнат цял един пътнически самолет! Това свидетелства за миролюбивостта му... Той и Саддам беше миролюбив, всяка година трепеше доста хиляди иракци, а и също толкова задуши и с химически отрови и газове.
Ружка Братанова: Казах ислюмът, а не Кадафи!!! Ислямът, който изповядват в Триполитания. Разбери, че не Кадафи праща хората да се бията помежду си и не той ги трепе. Трепят се бенгазийци с триполитанци.
Ангел Грънчаров: Ясно. Различни племена са значи.
Ружка Братанова: Медиите ги наричат "хората на Кадафи", но това не е така. Хората на Кадафи са една шепа, приближени на върха. Точно те не се бият, щото отдавна са се измели от Либия....
Ангел Грънчаров: Ами ето вчера пак имало демонстрация в Триполи, тя от кой е направена, да не би от бенгазийци, предрешени като триполитанци?!
Ружка Братанова: Направена не е от ЦК на Кадафи, а от обикновени хора, триполитанци. Хора, които не искат брадатите ислямски фанатици. Казах ти, и пак ти казвам, не ме интересуват медийни манипулативни формулировки, обслужващи чужди интереси. Интересува ме фактологията. То сега с теб все едно да спорим дали Руската империя ни е освободила или ни е заробила. И едното, и другото. Освободила ни е от един, заробила ни е тя.
Ангел Грънчаров: Както и да е. Не, противници на Кадафи са демонстирали вчера, а пък защитниците му хвърляли сълзотворен газ и стреляли по демонстрантите. А пък преди малко прочетох, че агенциите съобщили, Кадафи бил заминал за Венецуела, при приятеля си Уго Чавес.
Ружка Братанова: Лъжа! А и самият Кадафи да върви на майната си! Либийският народ не се интересува от неговата личност, а се интересува от своята собственост!!! Пак ти казвам, хората не бранят самия Кадафи, а бранят държавата си, собствеността си, земята си, богатствата си.
Ангел Грънчаров: Ами не знам, ти си живяла там, твоето мнение е меродавно.
Ружка Братанова: Това, че някой си вестник "Труп" или Гардиън, или който ще да е, нарича народната солидарност за краткост и удобство "хора на Кадафи" е проблем, защото цели медийна манипулативност.
Ангел Грънчаров: Аз явно съм станал жертва на пропагандата на американския империализъм.
Ружка Братанова: И точно хора, които живеят и работят и в момента в град Завия, който неправилно наричат Зауи. Там е епицентъра на боевете, защото там е нефтената рафинерия, заради която се бият. Едните я отстояват за държавата и себе си, а ислямистите я искат само за себе си и за исляма си. Е, ако сега не си ме разбрал, няма и да ме разбереш. И жертвите са не от руското оръжие на Кадафи, т.е. защитниците сами себе си да стрелят. Ами са от американското оръжие на ислямските бунтовници, които са и бенгазийци и всякаква друга наемна паплач. Кадафи е само е една медийна дъвка... На никого не му пука ни за него, ни за палатката му, ни за двете му камили.
Ангел Грънчаров: Ясно, ами Кадафи нали ползвал африкански наемници-колачи; може би няма патрони в жертвите, понеже са клани, а не стреляни. Нищо чудно хората на Кадафи да предпочитат ножа пред автоматите си. Такива досадни мисли минават в неразумната ми глава в тоя момент, та затова ги казвам...
Ружка Братанова: Всичко е заради нефта, който ще владее кладенците, кой ще продава и кой ще печели. Ачо, в момента разсъждаваш точно, както всеки чувствителен и милосърден българин реагираше по отношение на делото на медиците. Виждаш, че тия ги разкарват и в момента като маймуни по медиите, за да си пеят фалшивата песен, защото така отърва и на българските политици, и на световните и на самите майсторки. За тях това е просто дюшеш!!!
Ангел Грънчаров: Ще помисля върху думите ти, защото по аферата със сестрите ти излезе напълно права и прозря истината много преди мене!
Ружка Братанова: Не само преди теб, преди всички други, но тогава колко човека ми повярваха? Даже нещата не опират до доверие, а до начин на мислене и анализиране. Помниш как се нахвърляха върху мен с обиди... и прочие унизителни за авторите си квалификации. Впоследствие точно те прозряха и почнаха да дрънкат - но тогава ни нападаха, че и теб покрай мен, само защото не пеехме в общия хор. Тия каки, дето все ревяха, че ги излъгали и не им дали обещаните апартаменти в София снощи чули ги в шоуто на Слави? Получили си апартаментите в София, но някои не ги ползват, защото предпочитат да живеят в провинцията и да си работят там. И дават собствеността си под наем. Рента. Тез чалъми... не нами.
Ангел Грънчаров: Блокира ми компютъра. Напълно споделям думите ти. Нищо чудно и за сегашните събития в Либия да си напълно права.
Ружка Братанова: Гледа ли снощи предаването? С тия 5-тте. Не, не съм, аз не гледам такива предавания, щото си щадя нервите.
Ружка Братанова: Умрях от смях Здравко като разправяше, как в затвора черните, яки нигерийци... много го кльопали :))) Лъжци безподобни.
Ангел Грънчаров: Тоя Здравко е голям мошеник, сякаш на челото му е написано това и то с големи букви, ама защо никой не ги прочита?!
Ружка Братанова: Като ги слушах снощи направо ми идеше да счупя компютъра.
Ангел Грънчаров: Какво по-точно го правили нигерийците?
Ружка Братанова: Лично съм го виждала с очите си бе, тоя лъжец! В дипломатическия джип на посолството. Барабар с ония петте. Дето ги разкарваше по магазините, по плажа. Живееха в охранявана вила за да не би да ги убият наивни либийци, пострадали от спина и са загубили децата си.
Ангел Грънчаров: Поживели са си по плажовете; Либия трябва да има хубави плажове.
Ружка Братанова: В Триполи никой не вярваше, тия да са заразявали със спин. Но и за това не ги съдеха обикновените хора, а за друго.
Ангел Грънчаров: Ти в Триполи ли си работила, или в кой град?
Ружка Братанова: Който обича чужда жена, няма проблем, да си я обича. И в Бенгази първата година, откъдето познавам лично Кристияна и Снежана. 1991 г. С тях пътувахме заедно в един самолет нататък. Живеехме със Снежана в един блок през 1 етаж. Снежана в книгата си и снощи пак лъжееееееееееее. Тя е в Либия от 1990 г. а разправя, че била завършила през 1997 г. и била отишла 1999-та. И преди още да е подписала договор са я арестували... абсолютна лъжа! Аз пътувах с нея в една каюта на кораба през 92-ра година, октомври месец. От Турция до Либия, беше вече наложено търговското ембарго, нямаше самолети и затуй с кораб от Турция. От Измир. В една каюта бяхме бе, Ачо. Тя отдолу, аз горе, щото бях по-млада. 10 дена продължи пътуването. 10 дена съм я чувала под мен като хърка, на кого ще ги разправя тая тия лъжи??? Може да лъжи цял народ, цял свят, мен не може да ме излъже.
Ангел Грънчаров: Ти съгласна ли си тоя разговор отдеве да го публикувам в блога, за събитията в Либия и за твоята гледна точка?
Ружка Братанова: Ами пак ще разбуним духовете. Освен туй чини ми се, че нещо разхвърляно си ги говорихме нещата и едва ли хората ще разберат логическата връзка. Аз съм пуснала във Фейсбук. Теми на руски и украински очевидци. Публикувала съм там и разговорите ни от Скайп. С украинските специалисти. Даже има публикувано писмо от украинските лекари до Обама. Ако искаш мога да ти дам линк да ги видиш. Прочее, ако имаш профил във Фейсбук пиши "Ружка Братанова" и ще ти се отвори моят профил. И ще ги видиш там тези материали. И може да си напишеш обобщението, а да ползваш това тук. Като цитати за доказателство. Нямам нищо против. Знаеш че не съм страхлива.
Ангел Грънчаров: Дай линк, таман и тия информации от Фейсбук да ги популяризирам доколкото ми стигат силите. Истината трябва да се търси, тя не идва сама и не се дава наготово.
Ружка Братанова: И съм почтен човек, дори и да греша, стоя зад думите си, защото гарантирам за тяхната истинност. А дали съм права или греша - времето ще покаже. Нали така?
Ангел Грънчаров: Тъй че няма защо да се плашиш от публикуването на разговора ни в блога си.
Ружка Братанова: Изобщо не се плаша.
Ангел Грънчаров: Знам че не се плашиш.
Ружка Братанова: Няма от кого и от какво. Това е лично мнение, с което не ангажирам никого.
Ангел Грънчаров: Значи си съгласна да пусна разговора ни в блога?
Ружка Братанова: Който иска чете, чува, мисли. Който не иска да мисли, говори каквото му каже телевизорът.
Ангел Грънчаров: Такива дискусии според мен са много ценни.
Ружка Братанова: ОК!
Ангел Грънчаров: Ако искаш мога да ти дам предварително готовия текст, за да коригираш каквото искаш или да добавиш нещо за да развиеш по-пълно мисълта си!
Ружка Братанова: Няма проблеми.

1 коментар:

Анонимен каза...

Г-жо Братанова,
искам само да Ви попитам кога всъщност сте заминали за Либия и с Кристияна или със Снежана сте пътували, защото откривам противоречие в думите Ви. В горната статия, казвате, че октомври 1992 г. сте пътували в една каюта със Снежана. А в друга статия, публикувана в http://freeforum.politolozi.com/index.php?topic=656.0 казвате, че "Знам със сигурност, че Кристияна е в Либия от 1991 г. от началото на м. май. Тогава тръгва първата група без опекунството на никоя фирма. Така заминахме всички на работа в Либия, без фирма, тъпчейки се, блъскайки се пред вратата на посолството, със списъци, правени от чакащите през нощта.'

Абонамент за списание ИДЕИ