Истината ни прави свободни

четвъртък, 12 март 2009 г.

Писмо до окултистите в България: "Вие нанасяте огромни поражения на човешката душа!"

До окултистите в България: Господа и дами,

Окултизмът е смъртен грях против Бога. Терминът "окултизъм" е широко понятие и обхваща всички мистични учения и практики - магии, алхимия, теософия, астрология, спиритизъм, гадаене, баяния, нумерология, източни медитативни практики, езичество, съвременното лечение с "енергии", восъколеене, хиромантия... и още много дейности от подобен характер. Всички те нанасят огромни поражения на човешката душа. Затова Бог е против тях.

Това разбираме от Светата Библия. Божията заповед гласи: "Кога влезеш в земята, която Господ, Бог твой, ти дава, да се не учиш да вършиш гнусотии, каквито са вършили тия народи; не бива да се намира у тебе (такъв), който прекарва сина си или дъщеря си през огън, предсказвач, гадател, вражач, магьосник, омайник, ни който извиква духове, ни вълшебник, нито който пита мъртви, защото всеки, който върши това, е гнусен пред Господа." (Второзаконие 18: 9-12)

Тези, които прибягват към магиите, и подобните на тях практики, трябва да знаят, че магьосничеството е смъртен грях против Бога, не само за този, който го върши, но и за този, който прибягва до услугите на мага. Ако човек не се покае искрено за този грях и не го изповяда пред православен свещеник, ще попадне в ада за вечни мъки.

Моля да бъда разбран правилно - това не е християнски фундаментализъм, това е волята на Бог. Много окултисти смятат, че правят "добри", "бели" магии и чрез тях развалят "лошите", "черните" магии. Заблуда! Всевишният не прави разлика между "бели" и "черни" магии, за Него всички магии са лоши, защото се извършват против волята Му.

Магията е отхвърляне на Бога като Върховен във Вселената и Създател на всяка твар, защото никой магьосник, маг, шаман, екстрасенс и пр. не се обръща към Бог, (нито Му иска позволение), а по своя воля общува с нематериалните сили. Бог е създателят на духовния свят (както и на материалния) и само Той може да се разпорежда с духовете. Християнската молитва е обръщение към Бог, Неговите Светии и Ангели.

Окултистът никога не призовава Бог и Небесното войнство. Никой екстрасенс или какъвто и да е самозван духовен "лечител" не лекува в името на Иисус Христос. Към кого тогава отправя той заклинанията си? Кого пита, кого търси за помощ? Очевидно е, че след като пренебрегваш Бог, твоя Създател и Повелител, попадаш и служиш на злите сили - на Сатана и неговите подчинени духове.

Затова и Божията присъда ще бъде много строга към тези, които Го пренебрегват и призовават бесовете. Бог е всемогъщ. Всевишният може да премахне злите духове и тези, които им служат, когато поиска. Но поради голямата Си милост, Той е дал шанс на всеки грешник да се покае и да се върне при Него. Затова Той малко забавя Своята присъда.

Свети Киприян, изрекъл едни от най-силните молитви срещу магии, преди да се обърне в православната вяра, е бил езически магьосник. Неговият пример ни убеждава, че всеки, който е служил на злите духове, може да се отвърне от гибелния си път и да поиска прошка от Бога. Вратите на Православната Църква са отворени за каещите се, защото Сам Господ Иисус Христос е казал: "Не съм дошъл да призова праведници, а грешници към покаяние" (Св.ев.Ап. Матей 9:13)

Днес България е залята от екстрасенси, магове, гадатели, астролози, врачки, нумеролози, спиритисти... НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ, "ДАРБАТА" ВИ НЕ Е ОТ БОГА, независимо че някои от вас държат по лавиците икони на Иисус Христос и Св.Дева Мария. Просто Лукавият се е вселил във вас и ви използува като свои оръдия. Той ви манипулира. Вие сте негови жертви. Хората, които прибягват до вашите услуги - също. Покайте се, защото времето е кратко.

Откажете се от досегашната си практика, независимо, че ще претърпите финансови загуби. По-добре е за вас да походите месец-два гладни, отколкото да отидете в ада на вечни мъки. Бог ще се смили над вас и ще ви прости съгрешенията, ако с чисто сърце се обърнете към Него и Му поиската прошка. Ще дойде ден, когато всеки един ще застане пред Вседържителя за да даде отчет за делата си на Земята. Тогава ще бъде късно за покаяние.

Автор: Огнян Христов - богослов (werrens(@)abv.bg)

ОЧАКВАЙТЕ НОВАТА МИ КНИГА, която ще изглежда така:

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ