Истината ни прави свободни

неделя, 18 ноември 2012 г.

Да влезем в дискусия с рекомунизаторите, с безсрамните лъжльовци, ловци на невинни младежки и детски души!

Напоследък, особено откакто академичните комунисти направиха своята "научна" конференция в националната Алма Матер, в СУ, посветена на "великото дело на Людмила Живкова и нейния роден отец, незабравимия Тодор Живков", а пък Кеворк Кеворкян, агент Димитър де, беше отново активиран със същата задача да разпалва носталгията по "така бляскавата ера на комунистическа България", из интернет и Фейсбук по-специално почнаха като гъби да никнат, съвсем "случайно" де, аз нищо не казвам, какви ли не "спонтанно-организирани социални групи", коя от коя с по-сърцераздирателни и умилителни имена, примерно ТОДОР ЖИВКОВ И НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ДА ВЪРНЕМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА КАЗАРМА В БЪЛГАРИЯ!, сиреч, другояче казано, ОТНОВО ДА НАПРАВИМ БЪЛГАРИЯ КАЗАРМА!, СПОМЕНИ ОТ НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА - и прочие, и так дале, и тому подобное, несметни са, името им е легион вече! Даже някой се осмели мен даже да покани да вляза в такава група, което е причина да се запозная с тия толкова куриозни феномени на късното патологично комунистическо-комуноидно съзнание.

Погледнете и вие, наистина сърцераздирателни и умилителни неща може да види или да прочете човек там; другарите-комуноиди не спят, а работят неуморно, а пък някой явно, като гледам колко са старателни, сигур и хубави парички получават за неуморната си "просветителска" дейност по разлагане съзнанието на простодушната българска младеж, която не помни, няма как да помни кървавото зарево на страшната комунистическа нощ, в която беше потънала България съвсем наскоро, впрочем, неотдавна. Да, ама ето, има медийни и интернетни лъжльовци (Кеворкян, Карбовски и т.н.), които за пари са способни даже и планини да местят, които са способни да вършат чудеса - и затова с любовно старание и сякаш в захлас неуморно ни рисуват романтично-героичната картина на онази "толкова светла", "бляскава", "сияйна направо" милиционеро-социалистическа България, по която явно копнее и сърцето на толкова близкия на самия другар Тодор Живков наш нынешний Премиер, медийният титан Бойко Борисов, бивш възпитаник на милиционерската школа в Симеоново, бивш комунист и так далее, и тому подобное. Та идете, прочетете, полюбувайте се, порадвайте се и вие на глупостите, които патологичното, крайно извратеното меланхолично-носталгично комуноидно съзнание твори така всеотдайно и неуморно - и бълва денонощно, зер, хубави парички явно има в тая работа!

Не ми се пише в момента да развенчавам повече тази невероятно интензивна медийно-ченгесарска пропагандно-агитационна кампания в полза на комунизма, която тече като част от цялостния процес на рекомунизация в условията на съвременна европейска България - то нашите, родните български странности и лудости край нямат сякаш! Но ще пиша непременно пак и то скоро, а сега се задоволявам да приложа тук изказване на един човек, което изцяло споделям, един човек, който е написал това, което и аз мисля; ето го:

Stoyan Dermendjiev: Интересно би било анонимните посредствени автори на тази страница с заблудителни "носталгични сюжети" от ком.соца, благоговеейки с нечисти пропаганди от рода "колко много било постигнато през живковата епоха на БКП", да посочат също на кое място бе наредена българската промишленост сред останалите европейски, преди узурпирането на страната ни от терористичната съветско-комунистическа върхушка, посредством окупацията ни от сталинската съветска армия?!

Съответно на кое място се озовава над 60% от българската промишленост преди 23 години? - справка: комунистическата луканова зима, последвана от виденовата и т.н.

От близко-миналата история знаем, че нечисти пропаганди и лозунги са дело на екзалтирани комунистически субекти, довели страната ни до тотален икономически, финансов, морален и социален крах. До икономическа безпътица. До десетки милиарди външни и вътрешни задължения на страната ни през 1990.

Без дори върхушката на БКП да остави за полвин век управление по един социален, здравен, и пенсионен фонд на репресирания и използван на безценица български народ?! Странно наистина за толкова години "светло управление"...

Нека авторите на страницата да излязат от "анонимност" и да работят с реални цифри, факти и документи!

Написал е това г-н Дерменджиев, а пък един другар му е отговорил съвсем професионално, сякаш е на щат в отдел "Агитация и пропаганда" на ЦК на БКП; ето какво му пише той:

Спомени от Народната република: Ние тук не работим с реални цифри, факти и документи, а със снимки! Останалото е работа на икономисти, историци и т.н. На вас ви желаем да направите една страница със заглавие "Спомени от Царство България" например и да публикувате каквито искате цифри, факти и документи! Бъдете здрав и ако страницата не ви харесва просто не я посещавайте!

Е, така пише другарят оперативен работник, пардон, щатен пропагандист на комунизма. Пише, да, ама не, аз ще посещавам страницата им - за да смутя душевния покой на тия невинно-лъжливи създания! Няма да се отърват от мен специално, да ме очакват, ще дойда непременно! И вас, ако сте приятели на истината, ви съветвам да посещавате тия страници, та да влезем в дискусия и полемика с безсрамните лъжльовци, ловци на невинни младежки и детски души! Какво ще кажете, струва ли си да осъществим един такъв оздравителен и очистващ поход из клоаките на ченгесаро-комунистическо-милиционерската пропаганда, заливаща ни от медиите и сега вече все по-интензивно и из интернет? Моля, заповядайте!

На лъжата краката са къси, тогава защо да не направим нещо, та да й ги скъсим още повече, та да почнат наглеците да се влачат в един момент по корем - каквато трябва да им е обичайната поза, след това, което сториха на нашата родина, многострадална България проклетите комунисти!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ