Истината ни прави свободни

петък, 30 ноември 2012 г.

Руснаците, наште "освободители", са най-робското, най-търпеливото и най-унизяваното племе на света - наред с нашето, с българското племе!

Искам да се изкажа по повод на завършилата реставрация на статуята на т.н. "Цар Освободител" и връщането й на най-неподходящото място, което изобщо е възможно да се измисли: пред и над българския Парламент! Ако сте забелязали, продажните медии до една радостно шумят тия дни: ох, най-после фигурата на царя с коня се върна на мястото си, ний, таваришчи, как ли доживяхме този вълнуващ момент, ох, как ли ний, подлизурките, издържахме времето, в което пред Парламента ни не се извисяваше статуя на руски цар, яхнал цял кон!". На такива емоции аз им казвам свинщина, макар че свинете са къде-къде по-благородни същества в сравнение с мекеретата-комуноиди, които демонстрират такава грозна подлизурковщина спрямо една чужда империя!

Да, смятам, че не е мястото пред Парламента на статуя на руски император, даже, доколкото ми е известно, пред сградата на самия руски Парламент не се извисява статуя на руски цар - да не говорим пък за това статуя на български цар да се извисява пред руския Парламент! Смятам, че докато руснаците не оборудват една статуя на български цар пред руския Парламент, дотогава е крайно унизително пред българския Парламент да се извисява статуя на руски цар. Толкова са близки до ума тия неща, че просто ми е неудобно да ги споменявам. А това, че такова нещо като национално достойнство явно е абсолютно непознато из нашите предели, е очебийна истина, щом като никой не се възмути от пошлите продажнически и коленопреклонни спрямо руския империализъм и неговите символи из свидното ни отечество емоции, на които сме свидетели.

Абе има ли изобщо българин, който да си дава сметка какво означава това паметник на руски император да се извисява над българския Парламент?! Сфаща ли някой що значи това, символ на какво е то?! Егати малоумниците сме щом никой дори и това не сфаща?! Това, че фигурата на руски цар се извисява над българския Парламент означава, че самата България стои безропотно когато е исконно и постоянно тъпкана от копитата на коня на руския цар, независимо как се нарича този цар: Александър Втори, Трети, Брежнев Първи, Путин Първи и както и да е било там още...

Също така държа да ви уведомя, драги ми родни малодушници, че руският империализъм е най-злият враг на българската свобода и независимост - и това не е мое твърдение, това е твърдение, под което биха се подписали ред най-знаменити и велики борци за българската свобода и независимост като Левски, като Ботев, като Стефан Стамболов, като Георги Раковски, като Захари Стоянов, като Цар Борис Трети и още мнозина други. Толкоз. Не ми се пише и говори повече. Явно сме станали нация, съставена предимно от страхливци, от подлизурковци, от малодушници, от слабаци, от подлеци, от мижитурки, станали сме нация от немислещи говеда! Щом не само търпим гаврите на представителите на руския империализъм у нас, ами дори и не съзнаваме колко унизителни, колко зле говорещи за нас самите са тия гаври - и най-вече нашата търпимост, търпеливост спрямо тях!!!

За реставрацията и почистването на пловдивския Альоша преди време пари даде Лукойл. За реставрацията на софийския паметник на т.н. "Цар Освободител" пари пак били дали руснаците; питам: откъде-накъде те ще дават, България да не им е бащиния та се разпореждат все едно са си у дома?! Утре, помнете ми думата, ще дадат пари за укрепването на паметника на съветската армия-поробителка в центъра на София, намиращ се на пет минути път от паметника на т.н. "Цар Освободител". Те, руснаците, представи си, нас все ни "освобождават": като са такива свободолюбци, барем себе си първом да бяха освободили?!

А те продължават да са най-робското, най-търпеливото и най-унизяваното племе на света - наред, уви, с нашето, с българското племе! Ние обаче сме още по-зле от руснаците даже: щом смятаме за свои "освободители" точно тях, народът, който още не е показал, че изобщо знае що е това свобода...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

На някой му липсва турското робство.

Абонамент за списание ИДЕИ