Истината ни прави свободни

вторник, 6 септември 2011 г.

Делото на великите дейци на Съединението и Независимостта на Майка България си търси днес своите защитници и продължители

Днес е Денят на Съединението. В 1885 година двете Българии - Княжеството и Източна Румелия - се обединиха, при това без да вземат благоволението и благословията на новия си господар: "освободителката" Русия. Съединението беше изцяло българско дело, в духа на най-добрите революционни традиции на Раковски и Левски, които винаги са настоявали да се освободим сами, да не чакаме някой друг да ни освобождава - защото "Който ще ни освободи, той ще да ни и пороби!"(Васил Левски).

Извърши се Съединението, целокупна България биде провъзгласена в Пловдив, България стана една, ако не броим македонските й краища, Русия ни прокле, изгони от престола смелия ни княз Александър Батемберг, оглавил подема на народа си, подскокороса "сестрата" Сърбия да ни нападне и да ни забие нож в гърба - все действия, достойни именно за една "освободителка", за "братушките", дето ни били мислели все най-доброто. На косъм в ония дни е било извършването на нова руска окупация на Отечеството ни. В ония паметни и съдбовни дни Турция проявява благороден държавнически жест, не се меси в събитията, а пък не друг, а Англия подкрепя българската страна в разразилите се из европейските столици дипломатически битки за България.

Българската войска, командвана от млади български офицери, сразява и прогонва от страната коварния сръбски неприятел, а пък по-нататък съдбата на обезглавената от Петербург млада държава ще се решава от най-великия български държавник Стефан Стамболов, който в ония наистина съдбовни дни се изявява на нивото на историческите потребности. За свободата и независимостта на България големият син на България Стамболов в крайна сметка даде и живота си; след години беззаветно служене на Отечеството, за благодарност, че е изправил на крака една горда и суверенна България въпреки воя на русофилите, на рубладжийските продажници, Стамболов в една тиха вечер е съсечен с ятаган от ръката на платени убийци, на улица в София, пред очите на гражданството; изобщо не е голяма загадка кой вдъхнови и кой плати на убийците на Стамболова. Това стори най-големият враг на българската свобода и независимост: имперска Русия.

Трябва да помним поуките на собствената си история. За съхраняването на българската свобода и независимост неоценима роля имат и доведения от Стамболов княз Фердинанд, провъзгласил в най-сгоден момент в 1908 година пълната независимост на суверенното българско царство, синът му Цар Борис Трети и още плеада български държавници, сред които се откроява, примерно, един Богдан Филов, дал също живота си за българската свобода. Разбира се, в наши дни наследникът на Цар Фердинанд и на Цар Борис Трети, именно Симеон Втори, не показа изискващото се мъжество, не беше на висотата на своята историческа мисия и отговорност - и заради малодушието си се остави да го използват да изиграе недотам достойна роля против младата българска демокрация. И пак в угода на руската грандомания, на руските аспирации за пълна хегемония над България.

Днес България пък изпитва огромен дефицит за български държавници, за които интересът на България стои на първо място; вместо това имаме пълчища от продажници, които за капа рубли са способни майка си да продадат, камо ли пък Отечеството. Срам и позор за тия предатели! Стигнахме дотам "патриотите" ни да са най-верни руски мекерета, т.е. за "патриоти" у нас минават най-големите ни продажници; "българският патриот" обичал най-вече Русия, ней се кланял и целувал краката, а пък за България единствената роля била на най-предана слугиня на "Големия руски Брат".

Да, живеем в най-срамни и подли времена, уважаеми български граждани и истински патриоти! Големият ни исторически триумф - влизането ни в Европейския съюз, в семейството на свободните и достойни народи на Европа - биде изтълкувано и изопачено от предателите и от мекеретата дотам, че отредената ни от тях роля днес е България да е "руски троянски кон" в Европейския съюз и НАТО. Всички средства използва коварният неприятел за да посече за пореден път българската независимост, българското достойнство и чест. България сега е зависима от Русия не само енергийно, а дори и, тъй да се рече, "духовно": у нас, подобно на това, което става в путинска Русия, човеконенавистническият комунизъм мутира и прие формата на някакво уродливо "православно славянско всеединство", което е насочено срещу европейските ценности и срещу европейския път на модерна България.

Проклети да са тези, които десетилетия наред насила на държаха в кошмара на съветско-руския комунизъм, а пък сега са си надянали историческите дрипи на "обединители на славянството", само и само да ни държат в бедност, недостойнство, унижения и извън заслужения просперитет! В тия времена на подлости и коварства всеки български гражданин и патриот трябва да помни, че българският национален интерес не е да вървим към средна и северна Азия и Сибир, а да бъдем сред най-богатите и свободолюбиви народи на Обединена Европа. Която, в съюз с Америка, е в състояние да възвърне и защити във всеки един миг българското самочувствие и българската чест. Въпреки че това е най-вече наша собствена отговорност - като народ, но и като свободни граждани и европейци...

Да, днес имаме силни приятели, но и още по-коварни неприятели. Делото на великите дейци на Съединението и Независимостта на Майка България си търси днес своите продължители и защитници.

Да живей свободна и независима България! Именно днес, а не на 3-ти март, е истинският, изцяло български национален празник на Майка България! Нека да бъдем достойни нейни синове и дъщери. Нека никога повече да не допускаме да се срамуваме пред нея - заради малодушието и нерешителността си!

И нека да презрем като един лицемерите и службогонците, продажниците-рубладжии, които днес ще стоят на трибуните и дори ще произнасят "благонравни" и дори, представете си, "патриотични" речи.

Нека се изпълним с чувство на национално самочувствие като тъкмо на този ден си спомним, че България е имала и други, горди и смели синове, които за нея са дали всичко, най-драгото, дори и живота си!

Поклон пред тях - и вечен позор за предателите!


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Не хулете Негово Величество Цар Симеон Втори ! Да живее Царя !

Абонамент за списание ИДЕИ