Истината ни прави свободни

петък, 7 декември 2012 г.

Българи, събудете се: държавата иска да национализира децата ни!

След като направиха задължителна предучилищната за 5 годишните, сега свалят летвата още по-надолу, обхващайки деца на ненавършени 4 год. Родителите биват задължени да пратят детето си на предучилищна. Държавна, защото частна е възможна само до толкова, доколкото трябва да повтаря и копи-пейства държавната.

Какво казва законът за образованието?

Казва: ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ в България са лоши родители, те не се грижат и не могат да се грижат за децата си, те не знаят кое е най-добро за децата им, те не са способни да им осигурят нужното за развитието им... На българските родители се забранява да се обединяват, за да отглеждат и образоват децата си!

Казва също: ДЪРЖАВАТА най-добре знае как да се грижи за децата (на хората), само държавата се интересува за най-доброто на децата, само държавата знае какви са нуждите на децата... затова - ДЪРЖАВАТА ЩЕ ИМА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИТЕ ПРАВА, разбирай МОНОПОЛА, върху отглеждането и образованието на децата (ви)!

Какво казват българските граждани и родители в отговор?

Сряда, 12.12.2012 г., от 10.00 ч., пред НС те ще имат думата!

В сряда се очаква законът за образованието да влезе в зала за второ четене. Комисията по образованието запази текстовете в закона както за това децата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да тръгват на предучилищна в годината на навършване на 4г., така и текстовете за ЗАБРАНА на всякакви частни инициативи за отглеждане на деца в предучилишна възраст, които не са регистрирани по ДЪРЖАВНИТЕ, образователни стандарти. А тези стандарти, на свой ред, са правени за заведения тип детска градина, не предвиждайки опция за по-малки обединения, каквито са кооперативите, да речем - с по 7-10 деца вътре.

От 11.00ч. в НС ще има кръгла маса в НС, поканени са представители и експерти от МОМН, както и депутати, които да се срещнат очи в очи с представители на родителски и граждански организации, да чуят мненията и исканията им!

ОСНОВНИТЕ, минималните, ИСКАНИЯ на тази кръгла маса са:

1. Да отпадне ЗАДЪЛЖИТЕЛНОСТТА за предучилищната за 4 годишните. Родителите ДА ИМАТ ИЗБОР!!!

2. Да отпадне забраната за съществуване на частни инициативи като кооперативите. В закона, както и в стандартите, да се допуска възможността и ПРАВОТО българските родители да инициират форма на отглеждане и образование на децата си, поне в предучилищна възраст!

ЗАБЕЛЕЖКА: Горното е взаимствано от страницата на Владимир Дойчинов

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ