Истината ни прави свободни

вторник, 26 април 2011 г.

Празник на вечния живот

Какво е за мен Великден

Христос Воскресе!

„Защо търсите живия между мъртвите? Няма го тука. но възкръсна" (Лука-24:5-6)

Великден е ден за радост!

Радостта от победата на живота над смъртта. И точно с този поздрав „Радвайте се!" възкръсналият Исус приветства учениците си.

С този поздрав трябва да се поздравяваме и ние днес, защото Христос умря за нас на кръста и възкръсна, за да живеем аз и ти!

Разгледахме темата за Великден с учениците от училище "Нов Живот". Попитахме ги какво представлява за тях този празник и как го празнуват. Всички отговориха, че тогава празнуваме Възкресението на нашия Господ Исус Христос. Неговата кръв се е проляла за да ни дадае опрощение на греховете и спасение.

Смъртта Му на кръста поставя началото на нов Завет между Бога и всички, които приемат Исус за Господ и Спасител. Тези, които се покаят и обърнат към Бога чрез вяра в Христос, ще получат прошка. Прошката е необходима, защото сме съгрешили и съгрешаваме и разрушаваме взаимоотношенията си с Бога и подлежим на осъждане. Тя е средството, чрез което се възстановява връзката ни с Твореца. Но за да има прошка, трябва да има покаяние, вяра и изповядване на греховете. Божественото опрощение е постоянна потребност за хората - за да можем да поддържаме спасителните си взаимоотношения с Господа.

Великден е най-хубавият християнски празник! Той като че ли ни кара да погледнем на света с по-добри очи и да открием, че красивото и доброто могат да присъстват в живота ни и са част от самите нас.

Нека всички да празнуваме Възкресението на нашия Исус Христос и да благодарим за това, че Той се е жертвал за нашите грехове, за да не погине нито един, който вярва в Него, но за да има вечен живот!

Христос Воскресе!

Наистина Воскресе!!!

Елена Стояновска, Българско училище „Нов Живот”, Чикаго, САЩ

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ