Истината ни прави свободни

сряда, 17 октомври 2012 г.

Убийствените за завистчиите като мен думи на г-н носителя на титлата "Пръв Мултак на Републиката", подвизаващ се в наше време като министър, с извинение, на "културата"

Виждате ли обаче колко съм бил прав като писах - виж Р. Де Ниро и Дж. Траволта след много молби имаха късмет да се снимат за спомен със световните знаменитости Борисов и Вежди! - че не Бойко и Веждю, а самите Робърт Де Ниро и Джон Траволта са молили нашият героичен и световно-известен Премиер да се срещнат и да се снимат с него - та да се увековечат с този наш роден гениален титан на човечеството и знаменит представител на световния умствен елит? Виждате ли колко е важно човек да разбира човешката душа, да е изтънчен психолог - щото ако не е, истината ще му убегне и ще си остане недостижима! Та ето, на ви сега свидетелство колко съм бил прав; четете думите на самия министър Веждю, които изцяло потвърждават мойта хипотеза; на, четете: Кой на кого е кумир - Борисов на Робърт де Ниро и Джон Траволта или?; ето самите знаменателни думи на туй странно и богато окосмено нещо, дето минава за български министър, представете си, на "културата"; та то било заявило следното:

"Какво е толкова любопитно? Нормално е министърът на културата да се види с едни артисти. Какъв е проблемът? Дошли са Робърт де Ниро и Джон Траволта - едни прекрасни звезди. Премиерът дойде да поздрави тези велики мъже, пък и той им е кумир. Какъв е проблемът? Много готини..."

Това каза министърът на културата Вежди Рашидов в ефира на bTV. Преди няколко дни холивудските звезди Робърт де Ниро и Джон Траволта присъстваха на работна вечеря, дадена от министър-председателя Бойко Борисов, на която присъства и културният министър. По време на вечерята двамата холивудски актьори са опитали традиционни български печени чушки, вариант на шопска салата, както и избрана селекция български вина. В края на съвместния им разговор дори двамата актьори изразили желание да работят в някоя бъдеща екшън продукция с министър-председателя на България. (Майко мила, Боко в очите на Де ниро и Траволта явно минава и за нещо като холивудска филмова знаменитост, щом филмовите звезди искат да се снимат с него в някоя суперпродукция?! Дали пък не са му се подиграли, а пък Он, нищо че ни е толкова велик и умен, да ни е жив и здрав, да не сфанал подигравката?!)

"Просто една приятелска вечеря - да видят, че в България ги посрещаме като нормални хора. Имаме нужна по-често такива хора да идват в нашата забравена от Господа държава."

"Разбира се, показваха си децата, бебета - Траволта е маниак на тема самолети, а премиерът е доста в час с тази тема. Много харесаха българската кухня. Отпуснаха се. Бебетата си показваха. Пък бащата на Робърт де Ниро е художник и майка му е художничка и поетеса. Имахме общи теми. Зарадваха се. Това са хора, които се държаха по-обикновено от нашите обикновени хора, които имат комплекси за малоценност.” (Слава Богу, че г-н Премиерът ни нема комплекси за малоценност, е, он има ясно изразени мании за величие, но да не му връзваме дикиш, дето се вика, щот ще излезе, че ний пък имаме комплекси за непълноценност!)

"Аз се чудя защо се изненадвате, че министърът на културата се среща с едни артисти и пак да заповядам в нашата държава. Нима чакате да съм на пазара за зарзават?!” (Е, с тия убийствени думи г-н носителят на титлата "Първи Мултак на Републиката", подвизаващ се в наше време като министър, с извинение, на "културата", най-после натри носа на завистчиите като мен!)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ