Истината ни прави свободни

неделя, 7 октомври 2012 г.

Русофилски болшевишки цинизъм в най-вулгарна, пошла и отвратителна форма

Попаднах на един убийствено абсурдистки и бликащ от алогизми текст, пред който от завист героите на Кафка ряпа да ядат - или, ако щат, да си изядат връзките на обущата. Негов автор е русофилът Румен Дечев, а темата му, естествено, е за презрението му към "враговете на България", пардон, на Русия. Враговете на Русия, в тази абсурдистка система на "мислене", са врагове на България; прочее, и други брадати и мустакати сталинистки по дух тези могат да се открият там; ето, порадвайте се, позабавлявайте се:

България винаги е стояла между Русия и Запада. Естествен съюзник на Русия, с която я обединяват кръв, език, религия и култура, нашата страна е била непрекъснат обект на въздействие от Запада да прекъсне културните, религиозни, политически и икономически връзки, които е имала със своя естествен съюзник и партньор. Резултат на това въздействие е българското русофобство. Показателно е, че всяко едно действие в тази насока винаги се е обръщало срещу България.

И така нататък все в този дух. После напада и обвинява, представете си, в "русофобство" не кой да е, ами Бойко Борисов и Дянков, щото не били построили вече втора атомна централа на Русия на българска територия; е, ще я построят де, имайте търпение, таваришчи, не бързайте толкоз, като едното нищо ще я построят - ала какво тогава ще стане с тезата за тяхното така привидно "русофобство"?! После пък се заяжда с възрожденския деец д-р Стоян Чомаков, като вината на горкия д-р Чомаков е, разбира се, тази, че има "тясна обвързаност със западната дипломация и османската администрация", поради което пък се бил изправил срещу... българския интерес! Логично е: щом руският интерес е български, щом няма специфично български интерес, различен от руския, това няма как да не го изправи в крайна сметка срещу руския интерес, сиреч, да го направи "антибългарин"! И ето в такъв случай как изглежда в очите на патологичния русофил борбата за църковна независимост у нас в ония години:

Тепърва има да се изяснява провокаторската роля, която играе в църковното движение, провеждайки френско-турския план за откъсване на българската църква от Цариградската патриаршия и руската църква, довело до схизмата, резултатите от която в дългосрочен план са крайно вредни за България.

Значи българският интерес е израз на някакъв злокобен "френско-турски план", това не го знаехте, нали така, ето, научихте го. Що не харесва на руските империалисти, то непременно бива обявявано за антибългарско, логиката е потресающа, няма що! И все так в тоя дух се пише и нататък, за да се стигне ето до тоя акорд:

Хубаво е да си припомним уроците от миналото когато днес русофобството в лицето на евгенидайновци и огнянминчевци, на седесари и македонстващи, на иванкостовци и карасимиркаракачановци, на бойкократуновци и дянковци, отново руши и унищожава българските перспективи. Движението за възраждане на България трябва да сложи веднъж за винаги край на това срамно явление и неговите антибългарски проекции.

Как ви звучи, а? Като болшевико-комунизмо-сталинизъм в действие, нали така?! Е, и на мен тъй ме прозвуча. По тази причина реагирах там ето с какъв кратък коментар:

Авторът кой знае защо е пропуснал да отбележи, че прочути "русофоби" са Георги Раковски, Васил Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Стамболов, Симеон Радев и още от плеядата най-великите българи. Защо ли е изпуснал това "маловажно обстоятелство", а пише само за д-р Ст. Чомаков?

Прочее, Б.Борисов е ваш, руски и съветски кадър, нищо че се преструва че не е, скоро всички ще разберат чий човек е в действителност. Не аз, той е бил член на БКП и като капак на всичко е мечтаел да служи в ДС. Е, служил е и служи на ДС, филиал на КГБ, мечтата му се е сбъднала. Те, руско-българските ченгесаро-кагебисти го и сложиха на власт, кой друг да го сложи?!

И още нещо искам да кажа: доказани слуги на чуждия, на руския интерес да говорят за нечия "антибългарщина" е чисто и просто цинизъм в най-вулгарна форма. Да, русофилски антибългарски цинизъм в най-вулгарна и отвратителна форма...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ