Истината ни прави свободни

неделя, 26 септември 2010 г.

Мнения на известни еволюционисти за еволюционната теория

„Защо всеки геологичен слой не е пълен с междинни биологични видове? Може би това ще е най-силното възражение срещу моята еволюционна теория!“ (Чарлз Дарвин)

„Отсъствието на преходни биологични форми не се ограничава само при бозайниците, а е универсален феномен, отбелязан от палеонтолозите.“ (Джордж Симпсън)

„С опитите си Пастьор разреши въпроса за самозараждането на живота в отрицателен смисъл… Той доказа, че живот произлиза само от живот.“ (Александър Опарин)

„Абсурдно и безумно е да се вярва, че една жива клетка възниква от само себе си, но въпреки това аз го вярвам, понеже не мога да си представя нищо друго.“ (Ърнест Кахан)

„Най-големият проблем у еволюционната теория е произходът на генетичния код и механизмите на неговото пренасяне.“ (Жак Монод)

„Една така сложна система, какъвто е генетичният апарат, никога не може да бъде плод на случайност... Ние не знаем как са възникнали първите биологични системи.“ (Ханс Кун)

„Как могат неорганичните молекули да приемат биологична информация и да формират първичната клетка? Това само по себе си е неразрешим проблем.“ (Манфред Айген)

„Относно биогенетичния закон на Хекел е възможно само едно заключение – той трябва да се забрави. Така ще спрем да си служим с неверни и безсмислени аргументи.“ (Давид Петерс)

„Еволюцията е недоказана и недоказуема. Ние обаче вярваме в нея, защото тя е единствената алтернатива на учението за Сътворението, което ние не искаме да приемем.“ (Сър Артьр Кейт)

„Еволюционната теория е универсално възприета не защото е доказана, а защото единствената й алтернатива – Сътворението, е очевидно невероятна.“ (Джон Уотсън)

„Цялата история на човечеството е белязана от убийства, изтезания и геноцид. Как сме стигнали до тези ужасни гени? Ясно е, че по нас са полепнали яйчните черупки на еволюцията.“ (Ханс Мор)

„Аз трябва да призная, че не можах да намеря нещо по-добро от Библията, когато търсех фундамент, на който да се изградят моралните взаимоотношения.“ (Томас Хъксли)

(Забележка: Прочети повече по въпроса в източника на тази публикация: ЕВОЛЮЦИЯ ИЛИ СЪТВОРЕНИЕ: какво казва науката?)

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ