Истината ни прави свободни

неделя, 11 март 2012 г.

Ето до какви умствени извратености води страшният и безпощаден комунистически бацил

Във Фейсбук един човек покани да коментирам текст под заглавие Сбъднатото пророчество на Алън Фостър Дълес, публикуван в блог, носещ името "Велика България". Под текста на "речта на Дълес" - която, разбира се, е очебиен фалшификат - е дадено "обръщение на член-кор. на БАН Иван Ангелов", което обръщение може и наистина да е произнесено, като се вземат предвид комунистическите убеждения не само на тоя "академичен деец", но и на голямата част от бонзите на българската нàука, седящи в БАН. Въпреки че имам работа, дето се казва, "и до шията", ще направя малък коментар, в който да изложа своето възприятие на двата текста.

Но най-напред ето един откъс от "речта на Дълес"; сами преценете какво струва и кой може да е писал тоя текст; прочее, ето началото:

Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

Още оттук ония, които имат поне няколко искрици незагаснал от конспиративизъм здрав разсъдък ще схванат, че "речта" е пълен фалшификат. И то най-тъп, най-долнопробен. Същинска червена, т.е. най-гнусна бълвоч! Първо, "социалистически страни" тогава още няма; Втората световна война по времето на "произнасянето" на тази "реч" не е била свършила още ("речта" била произнесена на 24.ІІ.1945 г.). Второ, а как ви звучи израза "най-непокорния народ на земята", какъвто бил руският народ, народът, прочут по цял свят с робската си психика?! Моето уважение към руснаците, за които тази характеристика не се отнася, но колцина са истински свободолюбивите и непокорни руснаци?! Да нарече тоя хипотетичен "Ален Дълес" - и то в ерата на на най-злия комунизъм-сталинизъм, когато руснаците са били истински и същински роби и най-унизения народ на земното кълбо! - та да нарече тоя изперкал от комунизъм "Алън Дълес" руснаците "най-непокорен народ" означава само, че или самият той се е побъркал, или че не знае какво говори или пък че шефът на ЦРУ е бил най-неинформирания човек на земното кълбо. Да продължавам ли още с анализа си на крещящите алогизми и безсмислици в тая "реч"?

Ето още малко, макар че още оттук всичко е ясно. САЩ, представяте ли си, щели да хвърлят цялата си мощ и сила за "измамването и оглупяването на хората" от несъществуващите все още "социалистически страни"! Ами в такъв случай какво ще прави самият комунизъм, който тепърва сам ще се заеме с тая гигантска и световно-историческа задача по измамване и оглупяване на цели нации?! Ако е имало в цялата човешка история някакъв "обществен строй", който да се е основавал изцяло на лъжата, измамата, злото и глупостта, то това е тъкмо комунизмът; стотици милиони човешки същества са били подложени за десетки години на бясна пропагандна война не само по оглупяване, но и по пълно оскотяване; стотици милиони човешки същества тоя комунизъм успя да превърне в бездушни скотове, лишени от каквито и да било искрици разум?! Прочее, ето, самият факт, че има идиоти, които вярват, че Алън Дълес може да каже такива приказки за олигофрени, показва най-убедително, че комунизмът все пак е постигнал историческата си мисия: тоталното оглупяване и опростачване на цели нации. И в такъв случай нима на САЩ е било нужно изобщо да се месят, след като самият комунизъм така бляскаво се е справил със задачата по оглупяването и оскотяването на цели нации?

Та в резюме, щото не ща да си губя още времето да анализирам това тъпанарско "произведение" на някакви си червени олигофрени с железо-бетонни глави, което искат да припишат на Дълес или на който и да е американец, ще кажа следното: идеята на това писание е толкова плоска, колкото са неръбести мозъците на написалите го. И тя е: да се прехвърли върху Америка цялата отговорност за онова опростачване и оскотяване на цели нации в т.н. социалистически лагер, което комунизмът можа да постигне за годините на своето все пак така безславно в крайна сметка съществуване.

Тъпунгерите, които са писали "речта на Дълес", понеже, разбира се, са изродени изцяло откъм умствени способности комунисти, се водят от вечната си стратегия, която може да се изрази с известната "поговорка", с извинение ще я цитирам: кой ми сра в гащите! Та значи за всичко, което комунизмът успя да постигне, представете си, му били виновни Щатите?! Комунизмът, значи, е невинен като бело агънце, а "гнусните империалисти" от Америка, тия "сатани", са виновни за всичко, що комунизмът успя да сътвори, за всички ония дълбоки рани в телата и душите на цели нации, които той можа да нанесе! Та значи моята окончателна диагноза е: "речта на Дълес" е писана от комунистически олигофрени и е предназначена за човеци с ампутиран, сиреч липсващ, угаснал разсъдък, т.е. за идиоти. Даже обитателите на посткомунистическите ни психиатрии няма да се впечатлят особено от подобно нескопосано писание, та какво остава за някой друг?! Прочее, като гледам как е напреднал идиотизмът наколо, имам чувството, че тъкмо в психиатриите, изглежда, е вече натикан целият умствен потенциал на нацията ни...

Спирам дотук. Всяко изречение от тоя фалшификат може да се подложи на логически анализ, който да покаже олигофреничната същност на съдържащото се в него твърдение. Но нямам излишно време за губене. Казах предостатъчно.

А сега две думи и за "обръщението" на комуниста-професор Ангелов. Член-кор. на комунистическата БАН, щото ако наистина пред събрание на БАН тоя червен мохикан е произнесъл такова обръщение и никой поне не го е освиркал, то това означава само, че самата БАН се състои от съвсем изкукуригали, сиреч склерозирали червени старци, поразени от най-тежката форма на склероза и олигофрения, именно комунистическото бетонно малоумие. Което е толкова малоумно, сиреч тъпо, колкото и е нагло, пък и злобно. Ето и едно откъсче от прочувственото слово на комуниста Ангелов, станал пак за пълно посмешище:

Като се замисля отново над това, което наблюдавам през последните 20 години и сравнявам с тази реч, разбирам по-добре част от корените на сегашната ни трагедия. Наистина, посятото от Дълес „разцъфна с кичести цветове”.

Вижте колко му е акъла на това комунистическо изкопаемо: ако Дълес не беше произнесъл тази своя реч, комунизмът щеше и сега да си стои непокътнат, и то съвсем бляскав и непорочен! Идиотизъм от висша форма е това, няма що, трогнат съм! Не вярвах че скудоумието може да е така напреднало в нечии професорски глави! Майчице мила, разбирате ли сега защо сме в това дередже?! Ами ето защо, по една-единствена причина е така: защото такива комунистически кратуни и тикви ни управляваха толкова години, а пък техни изтърсаци ни управляват и сега!

Тоя същия проф. Иван Ангелов беше навремето, преди 1989 г., пръв съветник, чини ми се, ако не на самия Тодор Живков, то поне на Милко Балев, на Луканов или на Огнян Дойнов, не помня на кой точно, изплъзнала ми се е тази подробност. След 1989-та година това "икономическо чудо" Иван Ангелов беше съветник на кого ли не: и на Луканов, и на Лильов, и Жанчо даже. След като успя да доведе със съветите си до пълна разруха страната и нацията ни, той се оттегли на "заслужен отдих", а ето, сега вече си е получил заслуженото: да произнася прочувствени идиотски речи пред кварталната пенсионерска дружинка, състояща се от комунистически олигофрени и бетонни тикви като него самия, приютила се тоя път не къде да е, а в БАН.

Толкова. Чакай да ида да се измия, че нещо от тая гнус може да е полепнало по пръстите ми и да отрови целия ми ден после. Хубав ден желая на здравомислещите, т.е. на всички вас, чиито мозък не е дегенерирал - щото не сте допуснали да бъде поразен в корена си от страшния и безпощаден комунистически бацил!


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ