Истината ни прави свободни

понеделник, 26 март 2012 г.

Добре дошла, Пролет!!!

Приказландия в Българско училище „Нов Живот“

Имало едно време едно приказно училище със странни обитатели, които живеели, учели, пеели и рисували, яли, въобще били почти като всички хора, нооо...

Училището в Приказландия на 24 март 2012 година било странно и необичайно за обикновените хора, но толкова истинско, колкото истински са неговите обитатели.

Ала случайно нещастие сполетяло децата в това училище – някой взел, че омагьосал приказните герои и настъпил страшен смут в нашите приказни среди: в един момент всички момиченца в приказното кралство решили, че са или Снежанки или поне Спящи красавици или... и чакат, чакат своя принц да ги освободи...

Бъркотията из приказното кралство била пълна, защото никой не си спомнял от коя приказка е точно и всички вършили неразумни неща.

А кой най-много страдал от това? Естествено децата, разбира се!

Можете ли да си представите – купувате си книжката за „Дванадесетте лебеда“ и вътре вместо тях и сестра им Елиза виждате какво? – Баба Яга с Трите прасенца пият какао с чудно красив Принц, а русалката Ариел си играе със сто и един далматинци...

Така започна нашият Пролетен карнавал, който за втора година проведохме, за да отбележим настъпването на Пролетта.

Организатори на събитието бяха учениците от четвърти, шести и осми клас, които с голям ентусиазъм се заеха с подготовката и украсата на залата. Огромни цветя, балони, ленти, пеперуди и пчелички се ширяха наоколо. И в този мрачен и смръщен пролетен ден, Пролетта наистина грееше наоколо.

Всички деца от малките в Детска градина „Дъга“ до големите в училището, бяха главни герои и участници в тази Приказка.

Тук имаше толкова много герои от малкия Пират, до големия Пират, от малките принцески до големите Принцеси и Кралици, Принцове, Рапунзели, Спайдермени, Клоуни, и какви ли още не...

Залата беше пълна с усмихнати и пърхащи наоколо деца в костюми на любимите им герои, много родители, гости и учители, съпричастни на радостта на децата.

Пъстрота и настроение!

Децата ентусиазирано рисуваха пролетни картини разделени по отбори. Бяха подготвени разнообразни игри и забавления, придружени с награди, които допълнително повишиха настроението в залата.

В един момент дотолкова настроението беше завладяващо, че родители, гости, баби започнаха нетърпеливо да отговарят на по-трудните гатанки и въпроси като за Законът на Хан Крум против винопийството, мъдрия съвет на Хан Кубрат за съединението и силата, завладяни от ентусиазма на децата или забравили, че не са вече деца...

Разбира се и те подобаващо бяха наградени. Най–атрактивно облечените герои бяха отличени от безпристрастното жури и получиха награди от организаторите.

Разбира се, че всички бяха заслужено победители. Вкусните торти, с които бяха наградени участниците, бяха опустошени за миг. По лицата на децата грееха весели, слънчеви усмивки – наистина добро начало за пролетната и великденска ваканция за училището ни!

Добре дошла, Пролет!!!

Хриска Перфанова, директор на Българско училище “Нов Живот“, Чикаго, САЩАбонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ