Истината ни прави свободни

събота, 28 април 2012 г.

Мирен протест в защита на човешките права на родителите за възпитанието и образованието на техните деца

Някои могат и да си помислят, че обаждането ми тук е „off topic”, но срещу поредното доказателство за „минало незабравимо” – (на)шествието на златотканата (и златоносна) офицерска ДС-КГБ дружба, крепяща се на „божествената” путинова благодат, гражданското ни общество, поне тази част от него, която се чувства за такова, може да се изяви като участва в друго едно, плакатно вече шествие, на което да изрази несъгласието си с онези остатъци в съзнанието, породили и литийната пародия на расата с пагони.

Става въпрос за организирания за утре (събота, 28-ми април) протест срещу допускането за разглеждане в НС на тоталитарния по същността си „проектозакон за детето”. Това е първата масова акция срещу безумния опит децата ни да бъдат „национализирани”. В тази връзка по-надолу следва извадка от призива на организаторите на гражданския протест:

„На 28 април от 12:00 ч. ще се проведе мирен протест в защита на гражданските права на родителите в областта на възпитанието, образованието и здравеопазването на децата, както и срещу посегателството на проекта за Закон за детето, с който на практика ще се нарушат правата и свободите на родителите, а оттам ще се посегне и на правата на децата. Също така, опитът на други държави, в които такива законови политики действат, сочи, че те създадат хаос, злоупотреби и насилствено вмешателство в семейството от страна на институциите, (…). Тези оценки могат да обяснят донякъде неточността, свободните интерпретации и нескопосаното разписване на целия проектозакон, пълната липсва на синхрон с Конвенцията на ООН за правата на детето, а също и ограниченото разбиране относно богат световен опит в областта на образованието и здравеопазването.

Протестът ще се проведе в следните градове: София (пред НДК), Пазарджик (пред Математическа гимназия) и Варна (пред ФК).“

Нека заедно да кажем НЕ на закон, позволяващ ЗЛОУПОТРЕБИ И НАСИЛИЕ! НЕ на закон, поставящ родителите в НЕЗАЩИТИМА позиция! НЕ на НАСИЛСТВЕНОТО осиновяване на деца! ЗА стабилно семейство и ПРАВА за родителите! Държавата не е способна да обича! На това са способни родителите!“

П.С. Видеото, за което давам тук линк е с основна сюжетна линия случаят с отнетите ми деца във Франция. Но неговото послание надхвърля повествованието и е отправено към всички родители, за които, най-общо казано, семейството е ценност и родителската загриженост и обич са „живи” слова, а не нормативно разписани институционални прерогативи, както това се прокарва в убогия „В Христе” (а и не само) проектозакон за детето.

Написа: Борис Танушев


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ