Истината ни прави свободни

вторник, 29 април 2014 г.

Тема за дискусия: Имат ли българите изобщо нужда от философия, сиреч, от идеи, от ценности, от морал, от по-качествено мислене и прочие?



Ето няколко интересни по моя преценка коментари под публикацията със заглавие Отговор на писмото на тъй многоучения докторант Узунов, който въздигна нашата полемика около сп. ИДЕИ на недостижими висини, които могат да се възприемат и като участие в започналата вече дискусия, свързана с това каква философия е нужна на съвременните българи - и имат ли те изобщо нужда от философия, сиреч, от идеи, от ценности, от морал, от по-качествено мислене и пр.; та ето какво пишат тия хора:

Анонимен каза: Узунов е прав, Грънчаров. Истерическите ви вопли срещу него не могат да променят това.

Анонимен каза: Той пищял като "ощипана мома"??? Е гати тъпия аргумент!!! Е гати идиотизма! Грънчи, ако теб тъ ущипат, шъ изревеш като какво, като "мома", като магаре, или като лъв. Това е един идиотски турцизъм, останал от времето на тъпите комуняги, които така сваляха момите, чрез щипане! Иначе са цани че е Философ. Ти не си фило, ти си гнилософ!

Мария Василева каза: На мен лично г-н Узунов ми се вижда доста задръстен и подвластен на някакви си там правила... Нека си ги спазва той самия, ама да кара и другите да ги спазват е доста самонадеяно и типично за млади начинаещи в някакво поприще. Те, младите, се смятат за много велики често и се възгордяват до самозабряване от собствените си постижения в правенето на кариера. Всички в някаква степен сме минали по тоя път, считайки се за единствени и безпогрешни носители на прогреса. Това не го оневинява изцяло, защото в отношението му към неговия колега Грънчаров има прекалено голяма доза подигравки, агресия, присмехулство, недобронамереност, което ме кара да се съмнявам в ценностната му система на млад докторант-философ. Възпитаните хора са внимателни и толерантни към всеки! Жалко че се изложихте така, г-н Узунов и както е типично за нас, българите, ненавиждате някой, който постига успех, добър е, щастлив и уверен в себе си. Иначе защо да го мразите? На вас лично с какво той ви пречи? Учете и Вие хората, щом сте компетентен, направете поне едно видео, ние, не-философите, ще си изберем по-човечния и по-полезния - и ще се обогатяваме чрез него.

Докажете се и пред хората, не само пред студентите в университета. Успех!

Мария Василева

Анонимен каза: Зад втория анонимен се крие С. Анастасова

А. от Америка каза: >>> Xa-xa-xa >>>

Г-н Грънчаров, виждам че явно онова, което се нарича "нормално" отдавна е изчезнало във вас…

Ха-ха, смях! Но на следващото още повече:

Вижте, да бяхте на 20-25 години и да играете някак би било разбираемо, но вие сте ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК, предполага се, че дори се водите "зрял".

Тук (USA, Australia) възрастен (elderly) се нарича някой над 75, 102 годишни карат коли...

Това сукалче не се усеща и ще си преебе младостта, както го е подкарал...

По-надолу не четох младежа, наистина нямам време... Що се хабиш да му отговаряш?

"Сравнявайки типа философстване, който, да речем, у нас се свързва вече с философското списание ИДЕИ с телевизионната чалготека "Планета"…

Това сега го видях, как може тоя имбецил да те свърже с чалгата, нима си споменал чалга някъде??

А. от Америка

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ