Истината ни прави свободни

сряда, 27 юли 2011 г.

Знаех си, че ще бъда оценен най-напред на Запад!

Днес по Скайпа получих следното съобщение от моя интернетен приятел Петър K. от Монтана (давам тук само първото му име, защото не съм взел съгласието му да публикувам нашия разговор):

Здравей, Ангеле,

Днес бях в Окръжната библиотека на Монтана за да върна и за да взема нови книги за съпругата ми. Служителката ме насочи към една маса във фоайето да си избера. Бяха повечето нови книги.

И изведнъж виждам позната обложка - "Преследване на времето" на Ангел Грънчаров! Разгънах я, на титулната страница имаше щемпел с надпис "Дарение от автора". Изброих: десет пъти беше взимана от читатели!

Подържах я в ръце и изпитах някакво особено чувство от това, че толкова хора са прочели тази твоя книга. И труда ти, и страданията, които си понесъл докато я издадеш, не са останали напразни.

Поздрави! Жив и здрав да си!

Отвърнах на приятеля си ето това: Здравей, благодаря ти за хубавата новина! Наистина много се радвам, че книгата ми е била четена :)

Петър K. каза: Извинявам се, но и аз не съм очаквал! За малък град от Северозапада това не е малко.

Ангел Грънчаров каза: Така е, не е малко. За философска книга особено това си е направо много. Благодаря ти за този важен, за този многозначителен за мен като автор факт, който пък, от друга страна погледнато, е добър знак и за вкуса на читателите в Монтана!

Знаех си, че ще бъда оценен най-напред на Запад :-) Е, на Северозапад, не съвсем на Запад, е, в Монтана, е, не американската Монтана, а нашата, но все пак си е Монтана! :-) Което ме прави, тъй да се рече, много горд! :-)

(ЗАБЕЛЕЖКА: Заслугата моите книги да стигнат до Градската библиотека в Монтана и да й бъдат подарени, принадлежи, разбира се, на същия този Петър K., който е един рядък човек - свободолюбива личност, естествено, също така демократ и европеец, от само себе си се разбира - с десни разбирания и ценности и прочие. Поне това бях длъжен да кажа за него...)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ