Истината ни прави свободни

сряда, 19 март 2014 г.

Нов скандал: в Пловдив другарите не позволяват училище да бъде наречено на името на Стив Джобс, но в Сандански са съгласни училище да бъде наречено на името на Иван Славков!



Аз тия дни пак ще предложа, и то най-официално т.н. ТЕТ-Ленин в Пловдив (сега има крайно безличното и сиво наименование "ПГЕЕ", поради което народът все още си го нарича тъкмо "ТЕТ-Ленин"!), училището, в което работя, да си избере авторитетен патрон, та от съзнанието на хората най-сетне да бъде избито това опозоряващо ни "ТЕТ-Ленин"! И, знайно е, моето предложение за патрон на училището - предложение, което беше подкрепено на проведен референдум сред цялата училищна общност! - е името на Стив Джобс, знаменитият американски пионер в сферата на компютърните технологии, комуто принадлежи и ето това изказване: "Бих изтъргувал всичките си технологии за един следобед със Сократ". Но в тази връзка искам да споделя с читателите на блога си нещо скандално: в град Сандански тамошният комунистически директор на все още новото спортно училище предложил то да се нарече на името на... Иван Славков, зетя на Тодор Живков - представяте ли си?!

И какво излиза: в Пловдив другарите не позволяват училище по електроника и електротехника да бъде наречено на името на Стив Джобс, но в Сандански са съгласни спортно училище да бъде наречено на името на Иван Славков!? Ето какво написах по този повод в своята страница във Фейсбук, опитвайки се да алармирам обществеността за този нов скандал, за това ново безобразие:

От приятел от Сандански получих следната информация, която предавам тук със свои думи - въз основа на неговото съобщение:

В град Сандански има едно общинско спортно училище, на 2 години е, сравнително е младо. Та сега комунистите назначиха за директор техен човек. И получих информация, че директорът е предложил
ще предложи училището да се кръсти на името на Иван Славков. Другото предложение е училището да носи името на Спартак. От двете предложения Общинският съвет трябвало да избере едното. Нищо чудно това да е името на зетя на комунистическия диктатор Тодор Живков. Това е грозна и нагла провокация към нравите и търпението на обществеността.

Та в тази връзка искам да запитам: абе тия долни и нахални комунисти няма ли някога да станат нормални хора или все ще продължават да правят какви ли не простотии? Докога ще разглеждат страната че все едно е тяхна бащиния?! Тия наглеци и мерзавци поне малко срам нямат ли?



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ