Истината ни прави свободни

неделя, 22 юни 2014 г.

Дали не е възможно да организираме пълен бойкот на ония телевизии, които не уважават зрителите си?



Абе докога разните телевизии ще си позволяват да се гаврят със зрителите си като постоянно канят за интервюта или за събеседници "звезди" като Мишо Шамара, проф. Вучков, Дилов-син, Пищова-Питона и пр. - за малко да забравя Петю Блъсков, той вече май почна да спи в някои телевизии, от участия и интервюта няма време, горкият, да иде да се обръсне! - и цялата останала "звездна" гмеж и напаст?! Тия нахалници са нагли дотам, че ний двамата с жена ми, въпреки че не гледаме кой знае колко много телевизия, но въпреки това започнахме да се обзалагаме като местим с дистанционното каналите: Вучков, Петю Пу-то - Петю Блъсков - Дилов-син или Мишо Шамара ще се появи, приятно ухилен, на следващия канал? И знаете ли, постоянно се оказва, че няма начин човек да не познае ако се обзаложи за някой от всичките тия хубавци!

Та позволявам си да запитам обаче водещите: те нас, зрителите, за малоумни ли ни смятат, те нима искат да проверят границите на нашето търпение? Да, волско ни е търпението, успокоихте ли се вече - и престанете да ни тормозите повече с компанията на тия същите нахалници! Та в тази връзка се питам: дали не е възможно чрез интернет да се организира пълен бойкот на ония телевизии, които не уважават зрителите си, канейки редовно тия въпросните нагли "звезди"?! Нима поне с нещичко няма да им покажем, че ни се повръща вече от тия издевателства, на които сме подложени?! Аз смятам, че си заслужава да се помисли и да обсъдим този въпрос, как именно да отмъстим на телевизиите за гаврите, на които тъй системно ни подлагат.

Много се извинявам, но забравих някои други медийни любимци, които неуморно, като "рицари на правдата и доброто" дефилират из екраните на наште телевизии: одиозното лице Ал.Симов, Патрашкова, забравих на таз тъй активна дама първото име, да ме прощава, - кой, кой друг? - абе вие вече се сещате за кой тип телевизионен натрапник говоря, това са именно тия, дето са специалисти по абсолютно всички теми, от всичко, тъй да се рече, разбират, и, предполагам, нямат мярка, не отказват участие, чувстват се тъй важни и незаменими, че не допускат да лишат многостралния ни народец от възможността по пет-шест пъти всеки ден, от ранна утрин до късна нощ, да се радва на физиономиите им, а също така и на тъй мъдрите им думи!

Тия всичките "звездни лица" са тъй нахални, че имам чувството, че не е зле да бъдат определени ако не като телевизионни терористи, то поне като медийни мъчители или като екранни инквизитори на тъй търпеливата и издръжлива на тормоз от всякакво естество българска народна природна популация, която явно се е отчаяла и претръпнала, щото е осъзнала, че няма как да се избави от натрапничеството на цялата тази арогантна пасмина - тъкмо защото сме търпеливи като волове, тъкмо защото, изглежда, имаме дебела кожа като африкански хипопотами...

ПОСЛЕСЛОВ: Леле, забравих Андрей Райчев и Кънчо Стойчев!!! Точно тях пък да забравя, какъв грамаден пропуск! Срам ме е че ги подцених така несправедливо! :-)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ