Истината ни прави свободни

неделя, 22 юни 2014 г.

Неуморната директорка на ПГЕЕ-Пловдив изгуби ново съдебно дело: съдът възстановява на работа уволнения учител инж. Калин Христов!



На снимката: вдясно - уволненият през юли 2013 г. инж. Калин Христов, а вляво е въпросната директорка Стоянка Анастасова, която е тъй привързана към процедурата, доказваща нейното пълно всевластие, именно процедурата уволнение; ала, за жалост, в тази страна все още има съдилища, ох, какъв кошмар - ами какво ще правим сега?!

Едно птиченце днес ми съобщи, че инж. Калин Христов, учител, уволнен през лятото на миналата година от ПГЕЕ-Пловдив, е спечелил съдебното дело и на втората инстанция - където директорката на ПГЕЕ-Пловдив Стоянка Анастасова обжалва отмяната от Районен съд на нейната заповед за уволнение. Другояче и по-просто казано, съдът възстановява на работа този учител, уволнен от същата директорка, която сега пък уволни мен от същото това училище. Аз също тия дни завеждам съдебно дяло за отмяна на нейната заповед за уволнение.

Тъй че, дето се казва, хаирлия да е, същото, разбира се, ще се получи и с тази заповед за уволнение, която е по съвсем смехотворна причина: "пълна непригодност", това успя да измисли тъй проницателната директорка като "мотив" за уволнението ми. Явно не можа да измисли и да организира нещо по-състоятелно, но както е да е, важното е, че се създаде великолепна традиция: заведено от мен дяло срещу една друга нейна заповед, за дисциплинарно наказание "Предупреждение за уволнение" беше спечелено от мен и на трите съдебни инстанции (!!!), даже Върховният касационен съд беше занимаван с туй дяло, неуморната директорка обжалва до дупка, но ето, и във Върховния съд изгуби делото, заповедта й беше отменена от съда - окончателно и безвъзвратно! Хаирлия да е дето се казва! Повлече ли крак, нека да й върви все така!

Сега е вече много интересен казус дали въпросната директорка, поучена от опита, ще обжалва във Върховния касационен съд и присъдата на Окръжен съд по делото на инж. Христов, но защо да не обжалва, тя плаща тия обжалвания със служебни, с държавни пари, с пари на училището, ще си обжалва колкото иска, ще си плаща скъпо и прескъпо на адвокатите с държавни пари, това да не са пари от нейния джоб, та да ги икономисва?! Ще видим дали ще обжалва, това нещо ще се разбере скоро. Но наистина много се радвам, че съдът за пореден път застава на страната на истината, на правото, на справедливостта - срещу произвола на една самозабравила се, упоена от наркозата на властта администраторка! Браво на съда - българският съд, опора на всички жертви на административния произвол! - какво ни пречи да издигнем този лозунг, след като е самата истина, че тия същите жертви нямат друг изход да се противопоставят на произвола, на беззаконието?!

Много интересно е обаче защо висшестоящите органи в образователната институция не са си направили вече необходимия организационен извод от тия всичките истории: заслужава ли да продължава да стои на поста си и да върши предимно какви ли не зулуми една директорка, чиито заповеди една след друга падат при обжалване пред съда?! И докога именно за водене на продължителни съдебни дела директорката ще пръска пари от бюджета на училището, след като губи всяко едно дело, няма ли синдикатите да й поискат отчет за това непрекъснато трошене на народна пара, тоест на нашите пари, парите на българския данъкоплатец?! Тия въпроси все някой някога ще следва да ги зададе, ето, задавам ги аз, колкото по-рано бъдат зададени, толкова по-добре.

И така, да честитим на инж. Христов заслужената победа! Да честитим на тъй любезната директорка Анастасова поредната също така заслужена загуба на едно немаловажно съдебно дело! Да й пожелаем да продължава все така ефективно и устойчиво да губи всяко едно следващо дело, което ще заведе всяка поредна нейна жертва! Хаирлия да е! И наздраве!

И още едно нещо ми се иска да кажа накрая, щото съм... "мерзавец", щото съм "много подъл", щото съм "мръсник":

Ами ти, драги ми училищни народе, докога, ако смея да питам, все тъй малодушно ще мълчиш?! И ще понасяш гаврите, покривайки се неизмиваем позор?! Докога всички вие, учители и ученици в това училище, ще бъдете привърженици на така унизителната и недостойна поговорка "Преклонена главица сабя не я сече!"?! Не ви ли е поне малко срам - заради малодушието, което проявявате след като една властваща особа всекидневно се гаври с вас?! Сега ми е много интересно коя ли жертва тя ще се избере - след като се "справи", тъй да се рече, с "народния враг" Ангел Грънчаров. Треперите ли със свито сърце да разберете коя ще й е поредната жертва? Ами треперете си - щом друга работа нямате, щом не умеете да се държите по-достойно! Левски някога неслучайно е написал ето тази дума и то точно така в тефтерчето си: Народе?????

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ