Истината ни прави свободни

събота, 10 юли 2010 г.

Излезе "Алманах по гражданско образование" от серията "Училище по демокрация"

Излезе "Алманах по гражданско образование" от серията "Училище по демокрация"

Вчера успях да издам сигналните бройки на едно необичайно издание. Първоначално го нарекох "Алманах по гражданско образование", като го виждах като едно помагало за обучение на учениците от последния гимназиален клас, за 12-ти клас. С тази цел и започнах да го правя. В общи линии тази цел беше упорито отстоявана, но в крайна сметка, някак си дори противно на намеренията ми, книжката доби характера на четиво, което може да се ползва не само от ученици, но и от всички интересуващи се.

Та ето сега вече държа в ръцете си издание, наречено Училище по демокрация. То прилича по-скоро на списание, а не на книжка, и нищо не пречи наистина да се превърне в списание, ако се намери някой, който да подкрепи идеята. Смятам, че има нужда от едно такова издание на книжния пазар, който също бавно, но уверено придобива характера на една "книжна чалготека". Подзаглавието на книжчицата е Дискусионен клуб по гражданско образование. Тя може да се използва с полза както от учениците, изучаващи предмета "Свят и личност" в 12-ти клас, така и всички, които искат да се образоват в дадената предметна област, т.е. от ония, които са обезпокоени, че не разбират ясно смисъла на случващото се около нас и по тази причина се чувстват порядъчно объркани. Всеки, който иска да надмогне, да преодолее, да се бори с объркването си, който иска да развие до едно по-високо ниво своето личностно и гражданско съзнание, може да използва с полза за себе си това издание.

Производствената цена на брошурката е 2 лв. и 40 ст. Който иска, може да я получи на тази цена, като към нея се прибави 1 лв. разходи по изпращането. И толкова.

Аз като автор, вложил доста труд в това издание, не ща нищо. Майната му, човек не живее за едните пари на този свят. Има и по-важни неща. На мен ми стига че си изпълнявам дълга. То е най-важното. За някои хора де, не за всички. Малцина са "таксидиотите", дето мислят като мен. Нищо чудно и да съм останал последния екземпляр от това подлежащо на изчезване племе...

17 юни 2009, сряда


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ



ЗА КОНТАКТ

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ