Истината ни прави свободни

неделя, 11 юли 2010 г.

Борба за отвоюване на къшей човешко достойнство

ГЛАВА ДЕСЕТА: ДОСТОЙНСТВОТО И УСПЕХЪТ

Борба за отвоюване на къшей човешко достойнство

Скъпи учители, всички очаквания, че синдикатите ще ви предадат, се сбъднаха изцяло след снощната новина. Първо, договореното увеличение за полугодието е малко над 20 %, което на годишна база прави 10%. С 20-те процента от ноември, се оказва, че увеличението няма и 40%, което е доста по-малко от планираното нарастване на депутатските възнаграждения с 44%!

Освен това, премахваме и 13-тата заплата, която ще ви отнемат, и ето че още намалява нарастването. Освен това – за награда предстои баташко клане, опаковано като "оптимизация". Освен това обещават нови 470 млн. за образование, което е 4.2% от брутния продукт – което не е лошо. Но няма ангажимент за такъв дял занапред.

Освен това, няма защитен текст, че договореното нарастване на възнаграждението е обвързано с текущото ценово равнище. И при отклонения от някакви граници следва нещо друго, което също да се договори. Жалко...

Типичните резултати на поредното априлско въстание на българския народ за отвоюване на къшей човешко достойнство. Мисля, че първата ви работа, драги учители, е да погнете с тояги синдикалните лидери, особено тия от КНСБ – всички. Воюването за истина се прави с войници на истината. Освен това трябва да изпратите поздравителна телеграма до Гоце Първанов за неговия талант да приспива и хипнотизира обществото.
Какво занапред ли? Ако ме питате за мнение, моята прогноза е: напускате бойното поле, съжалявайки, че не сте учили за шофьори...

(Прочетох това мнение на някой си анонимен, което съвпада с моето. Разбира се, тепърва ще си кажа по-подробно какво мисля за предлагането ни "споразумение". И за това какво сме длъжни да направим, ако не искаме да се опозорим. Нима винаги след като направим нещо голямо, след това ще допускаме то да бъде принизено, извратено, омърсено и натикано в калта?!)

27 октомври 2007, събота


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ



ЗА КОНТАКТ

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ