Истината ни прави свободни

петък, 9 юли 2010 г.

Официален отговор от пресцентъра на МОМН

Официален отговор от пресцентъра на МОМН

Днес получих следния имейл от пресцентъра на Министерството на образованието, младежта и науката по повод на моето Отворено писмо до госпожа Министъра на образованието, младежта и науката – отправено чрез всички медии от 3 септември 2009-та година:

Подател: press_mon press_mon@mon.bg добави в адреси
До: angeligdb@abv.bgangeligdb@abv.bg
Относно: Na vnimanieto na mr. Angel Grancharov
Дата: Четвъртък, 2009, Септември 24 13:25:27 EEST
Файлове: (1) Прикрепен файл

Уважаеми господин Грънчаров,

Благодарим Ви за изразената позиция, в която личи голям професионален опит и искрена загриженост за бъдещето на образованието в нашата страна.

Доколкото анализът на актуалното състояние на училищното образование е един от етапите в планирането на ефективна политика, МОМН използва целия си ресурс за получаване на цялостна картина на проблемите в системата. Основните от тях са дефинирани в Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка (2006-2015 г.) и до голяма степен съвпадат с посочените във Вашето писмо.

Програмата задава принципите на промените, поставя цели и задачи и разписва конкретни мерки за превръщане на училището в желана територия за ученика и учителя и връщане на доверието в качеството на образованието. Съзнателното желание за промени, което е факт, както за обществото, така и за професионалистите, налага те да бъдат принципно осмислени и публично дискутирани.

Приемаме писмото Ви като част от тази дискусия.

Поздрави от Пресцентъра!


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ



ЗА КОНТАКТ

Няма коментари:

Абонамент за списание ИДЕИ